Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ağır Çekim Videoları Klasik Müzikle Buluşturan Mobil Uygulama

Ağır Çekim Videoları Klasik Müzikle Buluşturan Mobil Uygulama

DDB Brussels, klasik müzik festivali B-Classic için çektiğiniz videoları ağır çekime dönüştüren ve klasik müzik filtresi ekleyen Epicgram isminde bir uygulama geliştirdi.

Yaş ortalaması 75 yerine 45 olan tek klasik müzik festivali B-Classic, klasik müziğin yarattığı yaşlı ve çağ dışı algısını değiştirmek için DDB Brussels ile birlikte bir kampanya hazırladı. Geliştirdikleri Epicgram isimli mobil uygulama ile ister önceden çekilmiş videoları ister o an canlı kaydedilmiş görüntüleri ağır çekime dönüştürebiliyor ve bu anlara tematik klasik müzik parçaları ekleyebiliyor.

Yaş ortalamasını biraz daha aşağı çekmeyi ve genç nesile ulaşmayı amaçlayan B-Classic, bu hamlesiyle Snapchat ve Instagram gibi görsel dünyalarda yaşayan gençleri doğru noktadan yakalamış. İşlenecek videonun hangi kısmının ağır çekim olacağını seçip sonrasında dramatik, melankolik, destansı gibi farklı temalardaki klasik müzik eserlerini videonun üzerine koyabiliyorsunuz. Aralarında Mozart, Bach, Vivaldi, Beethoven, Schubert, Chopin ve Tchaikovsky gibi isimlerin de yer aldığı filtre kütüphanesindeki parçaları ise klasik müzik plak şirketi Alpha Classics’in desteğiyle yana kaydırarak da doğrudan Spotify ve iTunes bağlantılarına ulaşabiliyorsunuz.

DDB Brussels, bu fikirle Cannes Lions 2016’da Entertainment For Music kategorisinde iki Bronze Lion kazanmıştı. Epicgram‘ı iOS için buradan, Android için buradan indirebilirsiniz.

Epicgram’ın case study videosu:

Künye:

Ajans: DDB Brussels
Yaratıcı Yönetmen: Peter Ampe – Rom, Odin Saillé
Metinyazarı: Jonathan D’Oultremont
Tasarımcı: Davy Dooms, Bert Wijnants, Niel Deckx, Cedric Lopez Fernandez
Yönetmen: Dominique Poncin
Yapımcı: Maarten Breda, Stefanie Warreyn, Renaud Goossens

Görsel: Epicgram