Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MI Guitar İle Bir Gün Herkes Gitar Çalmayı Öğrenecek

MI Guitar İle Bir Gün Herkes Gitar Çalmayı Öğrenecek

MI Guitar, birkaç girişimci ruhun bir araya gelerek, klasik gitarı teknolojiyle yeniden tanımladığı, gitar çalmayı herkes için kolaylaştıran dijital bir gitar.

Gitar çalmayı öğrenmenin ve birden bire gitar virtüözü haline gelebilmenin ne yazık ki bilinen kestirme bir yolu yok. Ancak, artık bunu kolaylaştırmanın bir yolu var. Ammunation tasarım şirketinin Magic Instruments adlı girişimi, favori parçalarınızı çok az ya da hiç çalışmadan çalabilmenizi sağlayacak MI Guitar’ı tasarladı.

Klasik gitar silüetine modern bir görünüm kazandırılarak tasarlanan MI Guitar, mobil bir yazılım yardımıyla gitar çalma sürecini kısaltan, kullanımı kolaylaştıran butonların yerleştirildiği bir sapa sahip. Ammunation’ın mücadele verdiği konu da burada başlıyor. Tasarım şirketi, kullandığı bu arayüzle birlikte, geleneksel gitar çalma deneyimini dijitalle nasıl birleştireceği konusunda bir hayli kafa patlatmış.

MI Guitar’da yer alan teller, akort edilmeye ihtiyaç duymuyor. Bu yüzden, bildiğimiz gitarın sapının sonuna yerleştirilen akort vidaları, bu dijital gitarda kullanılmamış. MI Guitar’ın telleri, gitarın üzerinde belli belirsiz, neredeyse görünmeze yakın bir şekilde duruyor. Akor değiştirilen ve tellere vurulan bölüm tek bir bağlantı noktasıyla ayrılıyor.

Modern teknoloji ürünü alüminyum sap, MI Guitar’ı klasik bir gitar görünümünden uzaklaştırsa da gitar çalma zevki aynı kalıyor. iOS ve Android telefon ve tabletler için hazırlana yardımcı bir mobil uygulama ile en sevdiğiniz parçaları, on binlerce popüler şarkının bulunduğu müzik kataloğundan seçebiliyorsunuz. Aynı zamanda, şarkı sözlerini ve akorları öğrenebiliyorsunuz. Tanesi 99 cent olan bu parçaların hepsine aylık 5.99 dolar ödeyerek ulaşabiliyorsunuz.

Ammunation, Y Combinator ve Highway1 ortak çalışmasıyla geliştirilen, klasiğin teknolojiyle birleşimi bu gitarın 2017’nin başı olarak planlanan seri üretim aşamasına geçilebilmesi için Indiegogo’da hummalı bir kampanya yürütülüyor.

Erken sipariş döneminde 319 dolar artı kargo ücreti karşılığında sahip olunabilecek MI Guitar için Magic Instruments girişiminin kurucu ve CEO’su Brian Fan tarafından, bu gitarın nasıl çalındığını gösteren bir video da çekilmiş ve kampanya sayfasında yerini almış.

Görsel: Indiegogo, YouTube