Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Marka Sadakatinin En Başarılı Uygulamaları

Marka Sadakatinin En Başarılı Uygulamaları

Ketchup, Türkiye Sadakat Programları Araştırması 2015 raporunu yayınlayarak kullanıcılarıyla en iyi iletişimi kuran sadakat programlarını açıkladı.

Perakende, finans, sigortacılık, akaryakıt ve telekomünikasyon gibi bireysel yaşam içinde büyük yere sahip olan endüstriler içinde markaların farklılaşması ve genişlemesi için temel alınan yegane değişkenlerden birisi marka ve müşteri arasındaki sadakat hissi. Kullanıcıları, sahip olduğunuz ürüne karşı bir sadakat besleyebiliyorsa, bu sizi hem endüstri içinde hem de pazar içinde daha güvenli bir konuma getiriyor.

Ketchup Loyalty Marketing, ilkini 2014 yılında yaptığı Türkiye Sadakat Programları Araştırması’nda 2015 dönemini sonuçlarını yayınladı. Tüketicilerin bu programlara yönelik memnuniyetleri ve dijital dönüşümün bu programlara olan etkisi araştırmanın odağında yer alıyor.

1.005 kişinin yer aldığı araştırmada kadın erkek oranı %50 iken, en az bir kez çevrim içi alışveriş yapanların oranı, %95 ile dikkat çekiyor. Toplumsal yaşamın merkezinde yer alan hemen her endüstri içinde yer alan sadakat programları içinde tüketicilerin tercihleri ağırlıklı olarak telekomünikasyon, giyim / tekstil ve bankacılık alanlarında yoğunlaşıyor.

Kullanıcıların birden fazla yanıtla belirlediği üye olduğu program dağılımında ise doğrudan tüketime ve anlık avantaja yönelik modellerin popüler olduğu görülüyor.

Tüketimin ve iletişimin dijitale yöneldiği noktalarda ise araştırmaya katılanların dijital imkanlarla beraber bu programlardan beklentileri anında ödüllendirme ve puan biriktirme gibi oyunlaştırma tekniklerinde yoğunlaşıyor. Sadakat programlarının mobil uygulamalarına yönelik oluşan beklentiler ise güncel kampanyalardan haberdar olmak, puan ve hesap bilgisi edinmek ve katolog görüntüleme olarak öne çıkıyor.

Araştırmanın tamamına SlideShare‘dan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Ketchup Loyalty Marketing