Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
UNIQLO – Pinterest’te Animasyonlu T-shirt Reklamı

UNIQLO – Pinterest’te Animasyonlu T-shirt Reklamı

Japon giyim markası UNIQLO tek renk, desensiz "Dry Mesh" t-shirtleri için Pinterest'te daha önce denenmemiş bir kampanya hazırladı.

Kampanyayı yürüten ajans Firstborn, renkli t-shirt'leri uzun boyutlu görsellerde birleştirerek aynı anda 100 farklı UNIQLO hesabından (unqdm21,unqdm22…)  erkek – kadın giyimi, spor, geek, fitness gibi ayrı ayrı beş kategoride fotoğraf pinleme çalışması gerçekleştirdi. Kullanıcılar ekranlarını kaplayan fotoğrafları aşağıya doğru kaydırdıklarında, renkli T-shirt fotoğraflarının animasyonlu şekilde değiştiğini farkettiler.

Siz de UNIQLO sayfasında pinlenmiş fotoğrafları sayfayı aşağıya doğru kaydırdığınızda animasyon olacak şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Kampanya, daha önce yayınladığımız  Flipbook'lu Volkswagen Amarok ve Smart – Twitter'da Animasyon işlerine benzer bir çalışmayı ilk defa Pinterest'e taşıdığından ve markayı platformda takip etmeyenlerin bile dikkatini çektiğinden oldukça başarılı görünüyor. Ancak çalışma için 100 farklı sahte hesap açılmadan benzer bir etkileşim yaratılamaz mıydı demekten de kendimi alıkoyamıyorum.