Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uçan Otomobil Hayali Gerçek Oluyor

Uçan Otomobil Hayali Gerçek Oluyor

AeroMobil 3.0 ile uçan otomobil hayalimize uçan kaykaylar kadar yakınız.

Bugünün bilimkurgu eserleri geleceğin yaşam standartlarına yön veriyor. Back to the Future’da öykünerek izlediğimiz uçan kaykayın ilk kullanılabilir ürünü gerçek oldu. Hendo Hoverboard, Kickstarter üzerinde başlattığı projenin bitmesine 39 gün varken hedefledikleri miktarın neredeyse 2 katı destek topladı. Bundan sonraki süre sadece projenin daha da büyümesini sağlayacak. Yine aynı filmde gördüğümüz bir başka teknoloji olan uçan otomobiller da beklenti olmaktan çıkıyor.

Uçan otomobil kullanmak Jetgiller’den Star Wars’a kadar pek çok bilimkurgu yapımında karşılaşıp heyecanlandığımız bir teknolojiydi. AeroMobil, bu hayalin gerçek olması için önemli bir adım atıyor. AeroMobil 3.0 prototipi havada ve karada seyahat etmek üzere tasarlanmış yarı otomobil, yarı uçak tasarımına sahip. Bir prototip olduğu için her iki kullanımında da kullanıcıya yüksek konfor garantisi veremiyor olabilir. Fakat bu durum onun, işlevsel bir araç olmasını engellemiyor.

Bilimkurgu filmlerindeki teknolojilerin kullanılabilir hale gelmesi için zamanın ve prototiplerin büyük önemi var. İnsanoğlu, bebeğinin ilk adımlarını görüyorken nasıl heyecanlanıyorsa; prototipler de bilim, teknoloji ve gelecek için aynı değeri taşıyor. Bu tasarımların da emeklediğini, yürümeye çalışırken düştüğünü ve denemelerinin sonunda yürümeye başladığını göreceğiz.

Görsel; Youtube