Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Taş Taş Üstünde Bırakan Denge Sanatı

Taş Taş Üstünde Bırakan Denge Sanatı

Taşları üst üste koyarak oluşturduğu yapılar adeta deyimleri yanlışlıyor.

Taşları ve kayaları kullanarak doğru denge noktalarıyla farklı tasarım ve yerleştirmeler yapan bir sanatçı Michael Grab, aktivitesinin temeli şu sözlerle açıklıyor;

“Yerçekimi, bu yapıları bir arada tutan tek yapışkandır.”

Kanada doğumlu, Colorado merkezli sanatçı ruhunu dinlendirmek için alternatif bir uğraş bulmuş. Bir meditasyon olarak tanımladığı “
Gravity Glue” çalışmasına 2008’den beri devam ediyor. Başlangıçta kolay olmadığını ve sayısız denemenin ardından denge algısını geliştirdiğini belirtiyor. İnternet sitesi üzerinde bunu Yoda’nın “Try not. Do. Or do not. There is no try” sözleriyle irdeliyor. Bulunduğu çevrenin doğal koşulları, onun içindeki merakı ortaya çıkarmış. Bu merak da yaratıcılığına dokunarak eserlerini üretmeye başlamış.

Her taşın üç noktasına denge sağlayabileceği destekler bulunuyor. Bu noktaları keşfedip anlayarak onları konumlandırabiliyor. Meditasyon ve ruhsal dinginlik sürecinde de bu noktaları keşfetmeye vakit ayıran Michael Grab, farklı konumlarda taşları yerleştirebiliyor. Dikey eksen yerine taşların doğasını anlayarak onları yay veya kemer gibi de dizebiliyor.

Sanatçının taşlar ve denge hakkında yazdığı bir kitap bulunuyor.
Gravity isimli kitap Ekim ayında Japonya’da, Japonca yayınlandı. Dünya’nın her yerinden dijital olarak satın alınabilse de içeriği tek bir dil ile hazırlandı. Bu ay başında ise Michael Grab; kariyerinde insanlık için küçük, kendisi için büyük bir adım attı. 6 yıl boyunca video ve fotoğraf düzenlemek için kullandığı Macbook Pro’su kendisine veda etti. Bu hüzünlü haberin üzerine çalışmalarına ve projesine devam edebilmek için yeni bir bilgisayara ihtiyacı vardı. Bu sorunu da sanatın ve üretkenliğin alternatif gelişim yöntemlerinden olan kitle fonlaması ile çözdü. Indiegogo üzerinden açtığı proje ile bu ay kendine yeni bir bilgisayar aldı.

Klişelerin dışında yaşam ve üretim prensiplerine sahip olan sanatçı; bu hobiyi stresten uzaklaşmak, yaratıcılık, eğlence ve sonsuz ihtimaller arasında kendini sınamanın keşfi olarak görüyor.


Görsel; Gravity Glue