Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toyota Mühendislerinden Pokémon Motosiklet

Toyota Mühendislerinden Pokémon Motosiklet

Toyota Mühendislik Topluluğu, "Miraidon" isimli Pokémon’dan lham alarak motosiklet benzeri bir araç geliştirdi.

Pokémon araç projesi, yukarıda da belirttiğim gibi Toyota Engineering Society  (Toyota Mühendislik Topluluğu) tarafından yaratılmış. 1947’de kurulan Toyota Mühendislik Topluluğu, teknoloji araştırmalarıyla ilgilenen Toyota çalışanlarına yönelik resmi olmayan bir organizasyon. Amacı, gelecekteki mobilite teknolojilerine yönelik bilgi ve coşkuyu arttırırken aynı zamanda dostluğu, zanaatkârlığı ve ekip oluşturmayı da teşvik etmek.

Bu topluluk sayesinde, ejderha Pokémon, gerçekten sürülebilir bir araca dönüşmüş. Konsept araç, far işlevi gören parlak ışıklı gözlerle tamamlanmış. Video oyunlarındaki orijinal Pokémon’u yansıtan aerodinamik bir gövdeye sahip. Renklerde ve desenlerde de bire bir Miraidon’a bağlı kalınmış.

Ekstra fütüristik dokunuş için arka tarafında, jet motoru benzeri parçaları bile var. Motosiklet, ilk kez Japonya’daki Waku Waku World etkinliğinde meraklılarıyla buluşmuş. Yakın zamanda ise Reddit kullanıcısı LordDremy tarafından satın alınmış.

Toyota Catbus yapmıştı

Bu her ne kadar mühendisler topluluğunun elinden çıkmış bir motosiklet olsa da Toyota’nın da bir şirket olarak bu tür projelere yatkın olduğu söylenebilir. Örneğin Studio Ghibli’nin Komşum Totoro’sundan yola çıkarak Catbus’lar üretmişti. Gerçekten çalışan bu araçlar Ghibli Park’ta hizmete girmişti. Merak edenler için Catbus’ı da aşağıya ekliyorum.

Görsel: Twitter