Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tasarım Ödüllü Infiniti Synaptiq ile Artırılmış Gerçeklikle Sürüş Deneyimi

Tasarım Ödüllü Infiniti Synaptiq ile Artırılmış Gerçeklikle Sürüş Deneyimi

Los Angeles Autoshow’da Halkın Seçimi ödülünü alan otomobil; artırılmış gerçeklik, 3 boyutlu hologram ve giyilebilir teknolojileri kullanan modüllere sahip.

Los Angeles Autoshow bu yıl “Geleceği Hissetmek: 2029’da Otomobiller Bizle Nasıl Etkileşim İçinde Olacaklar?” sorusuna yanıt aradı. Infiniti de tasarım aracı Synaptiq ile tek kokpitten üç farklı sürüş deneyimi sunuyor. Asfalt, arazi ve hava araçlarını tek bir araçta birleştiren küresel bir tasarıma sahip. Uçan otomobil Aeromobil 3.0’ın kullanılabilir bir araç haline gelmesiyle hava ve kara taşıtları tek bir tasarımda birleşmeye başlıyor.

Synaptiq, sürücüye sağladığı bu sıradışı tecrübe dışında insan ve otomobili tek bir organizma gibi çalışmasına imkan verecek teknolojileri de barındırıyor. Artırılmış gerçeklik, 3 boyutlu hologram ve giyilebilir teknolojileri kokpit içerisinde kullanarak arayüzü geliştiriyor.

Geleceği tasarlarken farklı teknolojilerin ortak bir paydada buluşması günümüz vizyonuyla hayalperest görünebiliyor. Fakat bilim kurgu filmleri ve geleceğe yönelik tasarımlar emekleyerek geliştiği için bu tip tasarımlar geleceği şekillendirirken de büyük önem taşıyor.




Görsel; Los Angeles Autoshow