Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kickstarter ile Fonlanan 5 Film Oscar Kısa Listesine Girdi

Kickstarter ile Fonlanan 5 Film Oscar Kısa Listesine Girdi

87. Akademi Ödüllerinin belgesel dalında kısa listeye eklenen yapımlardan beşi kitlesel fonlama ağı Kickstarter ile finanse edildi.

Oscar ödül törenleri, öncesinde ve sonrasında konuşulmaya değer olaylar yaratan bir etkinlik. Sinema ile uzaktan yakından ilişkisi olan her birey için bu ödül töreni bir anlam ifade ediyor. Bu yıl belgesel dalında yarı finale kalan adaylar arasında farklı bir istatistik göze çarpıyor. Listede yer alan 5 film, Kickstarter ile fonlanarak yapım maliyetlerini karşıladı.

Kısa listede yer alan 15 film arasında yer alan Finding Vivian Maier, Keep On Keepin’ On, The Internet’s Own Boy, Citizen Koch, ve Art and Craft belgeselleri 2011 ile 2014 yılları arasında kitlesel fonlama yöntemine başvurmuştu. Belirli erklerden bağımsız olarak yaratıcılığı destekleme çözümleri internetin gelişimi ve farklılaşmasıyla mümkün hale geliyor.

Akademi ödülleri kısa listesine kitlesel fonlama ile üretilen eserlerin yer alması, kümülatif karar mekanizmalarının büyük yapım şirketleri karşısında alternatif olabildiğini gösteriyor. Bu süreç içerisinde hiçbir kitlesel fonlama ağı tekel konuma gelmiyor. Bu ağlarda bireysel karar ve destekler; büyük oyun, sinema, müzik şirketleri karşısında önemli bir alternatif oluyor. Bu nedenle bu 5 belgesel filmi; bağımsız proje sahipleri ve yapımcıların da önemli başarılar elde edebileceğine kaliteli birer örnek teşkil ediyor.

Finding Vivian Maier

Keep On Keepin’ On

The Internet’s Own Boy

Citizen Koch

Art and Craft

Görsel; Kickstarter (görsel manşet boyutu için düzenlenmiştir.)