Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tarihi Japon Bahçesinde Masalsı Yerleştirmeler

Tarihi Japon Bahçesinde Masalsı Yerleştirmeler

teamLab, tarihi Japon bahçesi Kairakuen'in 180. yaşı şerefine, bu bahçeye özel projeksiyonlu ve ışıklı yerleştirmeler hazırladı.

Dijital teknoloji sayesinde sanatçılar, mekanlarda fiziksel müdahale gerektirmeyen yenilikçi yollarla değişim yaratabiliyorlar. Sanat kolektifi teamLab de teknolojinin sunduğu imkanları sonuna kadar kullanan bir grup. Japonya’nın en sevilen bahçelerinden biri olan Kairakuen bu yıl 180. yılını kutluyor. teamLab de bu bahçeye özel dijital bir sergi hazırlayarak hünerlerini göstermiş. Bu tarihi park bugünden (1 Şubat) başlayarak Mart sonuna kadar ziyaretçileri yaratıcı işler eşliğinde karşılayacak.

Kairakuen büyülü bir sanat mekanına dönüştü

Kairakuen, Kanazawa’daki Kenrokuen Bahçesi ve Okayama’daki Korakuen Bahçesi ile birlikte “Japonya’nın Üç Büyük Bahçesi”nden biri olarak anılıyor. Teamlab bu önemli noktadaki; 800 yıllık dev bir ağacı, 1.500 erik ağacını, bir bambu korusunu, çam ağaçlarını, açelyaları ve hatta devrilmiş bir ağacı kapsayacak şekilde birkaç etkileşimli dijital yerleştirme hazırlamış. Bu çalışmalar, Edo Dönemi’nin sonlarından beri var olan Kairakuen’deki (1842) doğal alanları; ışık projeksiyonlar, hareketli çizimler ve ses aracılığıyla büyülü bir sanat alanına dönüştürüyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

teamLab (@teamlab)’in paylaştığı bir gönderi

“İnsanlar, kendi ömürlerinden daha uzun zamanı algılayamaz. Diğer bir deyişle, zamanın sürekliliğine ilişkin anlayışımızda bir sınır var,” diyor teamLab. “Doğanın formlarının oluşması uzun yıllar boyunca alıyor ve insanlarla doğa arasındaki etkileşimlerle şekilleniyor. Bu uzun süreyi doğanın formlarında algılayabiliriz. Doğal formları kullanarak, zamanın sürekliliğine ilişkin algımızdaki sınırı keşfedebileceğimize inanıyoruz.”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

teamLab (@teamlab)’in paylaştığı bir gönderi

Projeksiyonla yaratılmış yaratıcı işler ilginizi çekiyorsa, buradan başka örneklere de göz atabilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

teamLab (@teamlab)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Instagram