Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tasarımcılardan Botanik Bahçesine Kuş Evleri

Tasarımcılardan Botanik Bahçesine Kuş Evleri

"For the Birds" projesine katılan mimarlar, tasarımcılar ve sanatçılar; iklim değişikliğinden etkilenen kuşların ihtiyaçlarını karşılayacak 33 farklı kuş evi tasarladı.

Mimar, tasarımcı ve sanatçı eliyle yaratılmış kuş evleri, kentlere ayrı bir güzellik katıyor. Hele de bu minik dostlarımızı bu evlerin içinde yuva yaptığını hayal etmek insanın kalbini ısıtıyor. Daha önce bu türden özel tasarım kuş evlerine yer vermiştik. Şimdi de Brooklyn Botanik Bahçesi için düzenlenen For the Birds projesi için yaratılan 33 farklı kuş evi var sırada.

For the Birds için yaratıcılığını ortaya koyanlar arasında SO-IL, Tatiana Bilbao Estudio ve Roman and Williams gibi tanınmış stüdyolar yer alıyor. İsimlerin tasarımların sıralandığı tam listeye buradan göz atabilirsiniz. Sanat eseri gibi duran tasarımlar, 52 dönümlük alanda sergileniyor.

İklim değişikliğinden etkilenen kuş türleri için özel tasarımlar

for the birds“woven”, Sourabh Gupta

Tasarımcılara yapılan çağrıda iklim değişikliğine bağlı nüfus azalması bağlamında kuşların belirli alışkanlıklarını karşılayacak özel kuş evleri tasarlamaları istenmiş. Brooklyn Botanik Bahçesi CEO’su Adrian Benepe, Ulusal Audobon Topluluğu araştırmasına atıfta bulunarak, iklim değişikliği ve buna bağlı habitat tahribatının, Kuzey Amerika’daki kuşlarda yüzde 30’luk bir düşüşe yol açtığının altını çizmiş.

Tasarımlardan bazıları klasik yapılara dayanarak yaratılmış. Çeşitliliği atıfta bulundukları kuş türleri kadar belirgin bir şekilde temsil etmeleri için projeye davet edilen sanatçı ve tasarımcıların sayıca çok olmasına karar verilmiş. Kuş evi sergisi, müzisyenlerle ve şairlerle birlikte 20 parçadan oluşan bir albüm kaydeden Müzisyen Randall Poster tarafından düzenlenen daha geniş kapsamlı bir projenin parçası.


“Birdega”, Olalekan Jeyifous

 

“Batloft”, Pat McCarthy

 

for the birds“Trust Me Downy” Ellen Van Dusen

 


“Books for Birds”, Warby Parker

 


“Pal’ campo”, Kevin Quiles Bonilla

 

“Stand Still Like The Hummingbird”, Aaron Rose

 


“A Flock Without a Murder”, Bureau Spectacular & Kyle May, Architect

 

“Four Birds”, Steven Holl & Raphael Mostel

 

“Four Birds”- eskiz, Steven Holl & Raphael Mostel

 


“A Nest for Crows”, Walter Hood

 


“For Our Neighbors”, Joyce Hwang

Görsel: Brooklyn Botanik Bahçesi