Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
T(ether) – Uzaysal Olarak 3 Boyutlu Cisimleri Hareket Ettirme

T(ether) – Uzaysal Olarak 3 Boyutlu Cisimleri Hareket Ettirme

Matthew Blackshaw, Dávid Lakatos, Hiroshi Ishii ve Ken Perlin tarafından geliştirilen T(ether) parmaklarla sanal üç boyutlu cisimleri uzaysal düzlemde hareket ettirmeye imkan veren bir teknoloji. Özel bir eldiven giyilerek iPad 2 üzerinden yapılan testlerde, üç boyutlu cisimlerin biçimleri değiştirilip sanal ve gerçek koordinatlar üzerinde hareket ettiriliyor. Projede kullanılan iPad'ler bir nevi sanal dünyanın gerçek hayata açılan bir penceresi olarak konumlandırılmış.

T(ether), Vicon hareket algıyacısı kameralar sayesinde işlevsellik kazanıyor. Wi-Fi bağlantısıyla senkronizasyon sunucuları iPadler'e alandaki hareket konumlarını iletiliyor ve tüm bu işlemleri yapmaya imkan sağlıyor.

Konu, el harekelerine bağlı olarak sanal nesneleri hareket ettirme olunca, önemli gördüğümüz başka bir gelişme olan Leap Motion 3D'den de bahsetmek istiyoruz. Leap Motion 3D, benzerlerinden 200 kat daha hassas sensörlere sahip, 1/100 milimetrelik minik parmak hareketlerini dahi akıcı şekilde dijital ekrana yansıtabilen, USB bellek boyutlarında 3D hareket algılayıcı bir cihaz.

Cihazın sensör hassasiyetini videoda daha iyi anlayacaksınız 🙂

PC ve TV deneyimini tamamen değiştirecek olan Leap Motion'ın, Aralık 2012 – Ocak 2013′de oldukça uygun bir fiyattan, 70$’dan piyasaya sürülmesi planlanıyor ve ön siparişleri şimdiden alınıyor.

Biz haberleri hazırlarken epeyce heyecanlandık. Yakın gelecekte hareket ve dokunmaya bağlı teknolojiler daha da geliştikçe, gündelik yaşantımızda birçok ihtiyacımızı abra kadabra misali tek bir dokunuş veya hareketle karşılayacağız muhtemelen smiley Sizin görüşleriniz neler peki bu teknolojiler hakkında?