Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Son Zamanlarda Her Şey Çok Kafa Karıştırıcı

Son Zamanlarda Her Şey Çok Kafa Karıştırıcı

Burger King, yaşadığımız kafa karıştırıcı durumları ve ikilemleri mizah unsurlarıyla harmanlayarak bitki bazlı ürünlerini tanıtmaya devam ediyor.

Burger King geçtiğimiz yıl hayvansal gıda içermeyen ama aynı zamanda et tadını da kaybetmeyen ürünü Impossible Whopper’ı Confusing Times başlıklı reklam filmiyle vurgulamıştı. Kafa karıştırıcı gündelik durumlar ve olaylarla cebelleşen insanların yer aldığı reklam filmi bu sefer fast food zincirinin bitki bazlı Impossible Nuggets ürünü için geri dönüyor.

Toplumsal bakış açıları geliştikçe ve değiştikçe insanlar da birbirlerinin beklentileri ya da neyin yanlış neyin doğru olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. David Madrid imzalı Confusing Times kampanyasını devamı niteliğindeki Even More Confusing Times filmi de bu durumlara göndermeler yaparak Impossible Nuggets’ı vurguluyor.

Kafan Yeteri Kadar Karışmadıysa Burger King’in Vegan Nugget’ları Karşında

David Madrid tarafından yaratılan devam niteliğindeki reklam filmi, geçtiğimiz yılın sorunlarının aksine çevresel sorunlar, ebeveyn olmak, teknoloji çağında ilişkiler gibi bazı modern ikilemlere değinerek göndermelerde bulunuyor.

Dünya giderek şaşırtıcı olmaya kafalar da bu durumlar karşısında karışmaya devam ediyor. “Max bir köpek ismi mi yoksa bir çocuk ismi mi?”, “Black Friday’de çevre dostu bir ürün satın almak gezegen adına güzel bir girişim mi yoksa berbat bir fikir mi?”, “Eski sevgilinize bir anlık boşluğunuzda attığınız o mesajı silmek mi kötü yoksa onun o mesajın silindiğini görmesi mi?”. Tipik olarak karşımıza çıkabilecek, kendi içinde çelişkilerini de barındıran bir dizi absürt durumun ardından sahneye çıkan bitki bazlı tavuklar da aynı kafa karışıklığını yaşatıyor.

Tadının tavuk gibi olması ama içinde hiç tavuk olmaması diğer sayılan örneklerle birlikte gezegenin içinden çıkılmaz absürt sorunlara sahne olduğunu gösteriyor.

Burger King’in küresel marka pazarlama müdürü Iwo Zakowski, bitki bazlı Whopper ile çıtayı yükseğe koyduklarını ancak tadı orijinalleri gibi olan nugget gibi yeni bitki bazlı ürünleriyle bu seviyeyi yükseltmeye devam ettiklerini söylüyor. Burger King’in et ikamesi ürünlerinin lezzeti sayesinde kafa karıştırıcı olmaya devam ederken reklam filmi de kara mizahı ve iyi işlenmiş metinleriyle bir öncekinde daha kafa karıştırıcı olmaya aday gözüküyor.

nugget nugget

Künye

Müşteri: Burger King
Ajans: David Madrid
ECD: Saulo Rocha, André Toledo
Yaratıcı Yönetmen: Fred Bosch, Sébastien Rouvière
Metin Yazarı: Sébastien Rouvière, David Krueger
Sanat Yönetmeni: Pedro Sattin Global PR Director: Sandra Azedo
Prodüksiyon Yöneticisi: Alejandro Falduti
Fotoğraf Stüdyosu: Wearesicarios
Fotoğraf: Nixon Freire

Görsel: YouTube, Muse by Clio