Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kafa Karıştırıcı Zamanların Çözümü Impossible Whopper

Kafa Karıştırıcı Zamanların Çözümü Impossible Whopper

Burger King, kafa karıştırıcı dönemlerden geçtiğimiz bu zamanlarda hayvansal gıda içermeyen ürünü Impossible Whopper'ı denemek için doğru zaman olduğu mesajını veriyor.

Kafa karıştırıcı dönemlerden geçiyoruz. Evden mi çalışıyoruz yoksa iş alanımızın içinde mi yaşıyoruz artık tamamen karışmış durumda. Çevrimiçi toplantılara görüntülü konuşmalara o kadar alıştık ki fiziki buluşmalarda sohbet etmek bile tuhaf geliyor. Burger King’in dramatize ettiği bu kafa karıştırıcı durumlar son kampanyasında bir araya geliyor. İnsanı düşündüren ve merak uyandıran bir kampanya hazırlayan Burger King, çelişkilerle mücadele eden insanların hayatları üzerinden hayvansal gıda içermeyen ama et tadını da kaybetmeyen Impossible Whopper’ına vurgu yapıyor.

Impossible Whopper denemek için doğru zaman

David Madrid imzalı Confusing Times başlıklı reklam filminin son anına kadar Impossible Whopper’a bir vurgu yapılmıyor. Pandemi döneminde algılarımızı değiştiren durumlarla mücadele eden insanların yer aldığı reklam filminde farklı anlara odaklanıyor. Bir adam evden mi çalıştığını yoksa işin içinde mi yaşadığını düşünüyor. Bir başkası hoşlandığı kişinin Instagram profilinden mi yoksa kendisinden mi hoşlandığına karar veremiyor. İklim krizi hakkında bir kitap siparişi veren adam ise plastikle bezeli kargoya anlam veremiyor. Fiziksel görüşmelerde neden çevrimiçi toplantılarda olduğu gibi sessize alma ya da kamerayı kapatma tuşu bulunmuyor? Bundan sonra artık otobüse binerken de pijama ve terlikle mi olacağız yoksa kıyafet değiştirmemize gerek var mı? Hayatı sorgulatan düşüncelerin yer aldığı filmde bu kafa karıştırıcı zamanlarda Impossible Whopper için doğru zaman olduğu vurgusu yapılıyor.

Akılda kalıcı görüntülerin ve ayrıntıların yer aldığı sahneleri MJZ prodüksyion şirketinden Juan Cabral yönetiyor. Seslendirmeyi ise Edward Robinson gerçekleştiriyor. Kampanya, ABD, Brezilya, Şili, Almanya, Meksika ve İngiltere gibi pazarlarda yayınlanacak.

Confusing Times, 2014 yılından bu yana Burger King’de çalışan küresel pazarlama müdürü Fernando Machado’nun dahil olduğu son kampanya olma özelliği taşıyor. Machado, Burger King’den ayrılmasının ardından oyun şirketi Activision Blizzard’a CMO olarak görevine başladı.

Künye

Müşteri: Burger King
Ajans: David Madrid
Global CCO: Pancho Cassis, Sylvia Panico
İdari Yaratıcı Yönetmen: Saulo Rocha, André Toledo
Yaratıcı Yönetmen: Fred Bosch, David Krueger
Metin Yazarı: David Krueger, Guillermo Aliaga-Pueyrredón
Sanat Yönetmeni: Pedro Sattin
Prodüksiyon Şirketi: MJZ
Yönetmen: Juan Cabral
İdari Yapımcı: David Zander, Emma Wilcockson
Executive Producer:
Yapımcı: Natalia Mussolana
DoP: Leandro Filloy
Prodüksiyon Tasarım: Sebastian Orgambide
Arjanti Prodüksiyon Şirketi: Labhouse
İdari Yapımcı: Flora Fernández Marengo
Düzenleme: Emiliano Fardaus
Post Prodüksiyon: Julieta Fernández Castagnino
Renk: Alejandro Armaleo
VFX : Jonathan Monroig
Müzik: Pickle Music

Görsel: YouTube