Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King Denince Aklınıza İlk Hangi Hamburger Geliyor?

Burger King Denince Aklınıza İlk Hangi Hamburger Geliyor?

Burger King tarafından yürütülen küresel araştırmaya dayanılarak hazırlanan kampanya, Whopper’in markayla nasıl özdeştiğini gösterirken bazı yaratıcı tahminlere de sahne oluyor.

Burger King’in yaratıcı, dönemin sorunlarına çözüm üreten ya da esprili bir şekilde tiye alan birçok kampanyasına yer verdik. Hazırlandığı yıl birçok ödülün de sahibi olan The Moldy Whopper’dan A Whopper of a Secret’a, pandemi dönemindeki sorunlara göndermelerde bulunan The Free-Speech Whopper’dan evde Whopper yapımı için gerekli malzemeleri gösteren afişlerine kadar Whopper’ın ön planda olduğu yaratıcı kampanyalar hep dikkat çekici olmuştu. Peki ama Burger King’te Whopper dışında bir hamburgerin ismini sorsak kaç kişi anında cevap verebilir?

The Moldy Whopper isimli başarılı kampanyanın arkasındaki isim de olan İsveçli ajans Ingo tarafından yaratılan All About the Whopper kampanyası bu soruya cevap veriyor. Kampanya Whopper’ın 65. yıl dönümünü kutlarken hamburgerin müşteriler arasında ne kadar favori bir ürün olduğunu da gösteriyor.

all about the whopper

Burger King denince akla Whopper geliyor

Kampanya; Londra, Tokyo, Stockholm ve Mexico City olmak üzere dört büyük şehirde markanın menüsünde yer alan üç hamburgeri söylemesi için katılımcılara mikrofon uzatıyor. Üç menüyü sayabilenlere ise 10 bin dolar ödül vereceğini söylüyor. Her ne kadar dudak uçuklatıcı bir teklif olsa da Whopper’ın menü içindeki baskınlığı reklam filminde ortaya çıkıyor. 90 saniyelik reklam filminde görülüyor ki dünyanın dört bir yanındaki Burger king müşterileri Whopper dışında bir hamburgerin adını ilk anda hatırlamakta zorlanıyor.

Fast food zincirinin kendi araştırmasına göre müşterilerinin yüzde 85 Whopper haricinde bir menünün ismini söylemiyor. Sadece yüzde 3’ü ise üç ya da daha fazla hamburgerin adını sayabiliyor.

all about the whopper

Ingo’nun bu ters köşe kampanyası yaratıcı ve komik menü tahminlerine de sahne oluyor. 3 tane hamburger adı saymaya çalışan katılımcılar; Volume Burger, Submarino, German Burger, Super Flamin, Crispy crispy gibi menüde olmayan hamburger isimleri üretiyor. Katılımcıların diğer menülere taktığı bu absürt isimler açık hava kampanyalarını süslüyor.

Burger King’in küresel marka pazarlama başkanı Iwo Zakowski, her 10 kişiden 9’unun Whopper’ın adını hatırlamasından oldukça mutlu olduklarını ifade ediyor. Ingo yaratıcı yönetmeni Björn Ståhl ise All About the Whopper ile bardağın boş tarafı yerine dolu tarafına baktıklarını söylüyor. Whopper’ın bir ürün ve marka olarak ne kadar güçlü olduğunu gösterdiklerini açıklıyor.

Künye

Müşteri: Burger King
Ajans: Ingo

Görsel: YouTube, itsnicethat