Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Snoop Dogg’un Müzik Videosundan Müziği Çıkarmak

Snoop Dogg’un Müzik Videosundan Müziği Çıkarmak

Drop It’s Like It’s Hot parçası için 2004 yılında yayınlanan müzik videosunda müziği çıkarınca geriye garip sesler kalıyor.

Mario Wienerroither, Berklee Kolejinde Orkestral Kompozisyon ve Film Müziği eğitimi almış bir sanatçı. İki arkadaşıyla birlikte kurduğu DigitalOfen ismindeki ses teknolojileri şirketinin yanı sıra Youtube kanalı üzerinde popüler müzik videolarındaki müziği silerek gerçekçi ses tasarımı ile yeniden düzenliyor.

Pharrell, Daft Punk ile modern popüler müziğe yön vermeden önce grubu N.E.R.D. ve Snoop Dogg ile dönemin hitlerini üretiyordu. Beautiful, Drop It Like It’s Hot gibi parçalarla kamera önündeyken Justin Timberlake, Mariah Carey ve Gwen Stefani gibi isimlerin albümlerinde de yapımcı olarak yer alıyordu.

Snoop Dogg için de bu parça Pharrell kadar önemli. Çünkü bu parça pek çok müzik listesinde uzun süre yerini korudu ve eskimedi. Aralık 2009’da Billboard tarafından “son yılın en popüler Rap parçası” seçildi.

Yakın dönem müzik tarihinde büyük yeri olan bu parçanın videosu ise müziksiz olarak izlendiğinde komedi şovlarını aratmayacak kadar komik oluyor.

Mario Wienerroither’in Youtube kanalı üzerinde Elvis Presley, David Bowie, Michael Jackson, Shakira & Rihanna, The Prodigy gibi isimlerin ünlü parçalarının müziksiz müzik videoları da yer alıyor.

Orjinal video:

Görsel; Youtube