Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıkıcı Gerçeklere Ara Veren Animasyon Festivali Afişleri

Sıkıcı Gerçeklere Ara Veren Animasyon Festivali Afişleri

McMillan, Ottowa Uluslararası Animasyon Festivali'nin tanıtımı için hazırladığı afişler ile güncel sorunlara neşeli dokunuşlar yapıyor.

Karbon salınımından ötürü her geçen gün insanların biraz daha ciddiyetle yaklaştığı iklim krizi konusu, doğada çözünmesi yüzyıllar süren ve çevreye kalıcı zararlar veren plastikler ve tabii ki politikacıların bu konular hakkında yaptığı açıklamalar. İnsan kaynaklı yaşanan tüm bu can sıkıcı sorunların üstünü birazcık örtebilecek bir şey varsa o da neşeli çizimlerin olduğu animasyonlarda gizli. McMillan, 2019 Ottowa International Animation Festival (2019 Ottowa Uluslararası Animasyon Festivali) için hazırlanan afişlerle tatsız gerçekleri içeren güncel hayatın sorunlarına bir ara veriyor. “Take a Break” (Ara Ver) teması ile hareket eden ajans festival için hazırladığı, iç karartıcı nesnelerin veya kişilerin yer aldığı görselleri çizimlerle neşeli hale getiriyor.

Festival afişlerinde güncel konular yer alıyor

Afişlerde yer alan eğlenceli karakterler içeriğinde yer alan can sıkıcı nesneleri ve kişileri daha çekilir hale getiriyor. Plastik poşet, egzoz dumanı, fabrika ve hatta ABD Bakanı Donald Trump’ın yer aldığı görseller çizimlerle neşeli hala bürünüyor ve bir süre de olsa dünyanın iç sıkan gündemleri unutulmuş oluyor.

Animasyon Festivali için hazırlanan afişler arttırılmış gerçeklik ile canlanıyor

25-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Animasyon Festivali Kuzey Amerika’nın ve dünyanın en büyük animasyon festivalleri arasında gösteriliyor. 1976 yılından bu yana gerçekleşen beş günlük festivale bu sene dünyanın dört bir yanındaki sanatçılar, yapımcılar, animasyon hayranları ve öğrenciler katıldı. Festival süresince konuşmalardan sergilere, özel gösterimlerden çalıştaylara ve yarışmalara kadar 80’in üzerinde etkinlik düzenlenirken festivale 28 binden fazla ziyaretçi geldi.

Bu sene 43.sü gerçekleşen 2019 Ottowa Uluslararası Animasyon Festivali’nde 93 ülkeden 117 iş yarışmaya katıldı. Senaryo, tasarım, teknik, ses, VR gibi kategorilerde verilen ödüllerin yanı sıra 6-12 yaş arası katılımcıların yer aldığı gençler kategorisi ödülü ve mansiyon ödülleri de verildi.

Yarışmalarda ve etkinliklerde yer alan işler dışında festivalin tanıtımı için hazırlanan afişler de oldukça ilgi çekti. Üstelik bu afişlerin bazıları AR teknolojisi ile hareketleniyor. Şehrin bazı bölgelerine asılan afişler artırılmış gerçeklik teknoloji sayesinde canlanıyor ve harekete geçiyor.

Künye

Müşteri: Ottowa Uluslararası Animasyon Festivali
Ajans: McMillan, Ottawa
Yaratıcı Yönetmen: Graham Rapsey
Metin Yazarı: Craig Lobban
Tasarım: Michael Zavacky, Jared Barter
İllüstrasyon: Michael Zavacky
Strateji: Michael McDonald-Beraskow
Prodüksiyon: Tori Scheen
Müşteri Yöneticisi: Lindsay McGregor

Görsel: adsoftheworld