Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Günlük Yaşamdan Meditatif Anları Yansıtan Murallar

Günlük Yaşamdan Meditatif Anları Yansıtan Murallar

Avustralyalı sokak sanatçısı Fintan Magee; hayal kurma, odaklanma veya transa geçme anlarını gösteren büyük ölçekli murallar üretiyor.

Fintan Magee, 2017 yılında Mural İstanbul festivaline katılan sokak sanatçılarından biri olarak Kadıköy’de bir bina cephesine dev figürlerini çizmişti. 2017 dünya turunda bu festivale katılması sayesinde keşfettiğimiz Avustralyalı sanatçı, her yıl dünya turuna çıkarak farklı şehirlerde üretim yapmaya devam ediyor.

Derinlere dalan Fintan Magee figürleri

Magee genellikle hayal kurma, odaklanma veya transa geçme anlarını gösteren büyük ölçekli figüratif kompozisyonlar yaratıyor. Sanatçı, iklim değişikliği ve göç gibi gibi güncel sorunlara da değiniyor.

View this post on Instagram

Photo by the always lovely @marthacoopergram

A post shared by Fintan Magee (@fintan_magee) on

Magee gerçekçi tarzı, soyutlanmış ve fantastik unsurlarla birleştiriyor. Kompozisyonlarında; sırt çantasında bir buzdağı taşıyan çocuk, ellerinde akıllı telefonlar bir ağacın etrafında anlamsızca dönen çocuklar, yas tuttuğu için kolları bulanıklaşan bir figür görmek mümkün. Figürler izleyiciden habersiz, uzaklara veya ellerindeki işlere dalmış görünüyor.

Fintan Magee’nin çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Fintan Magee Fintan Magee Fintan Magee
Görsel: Instagram