Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ses Kontrollü Elektrikli Bisiklet

Ses Kontrollü Elektrikli Bisiklet

Elektrikli bisiklet Urtopia, sesle kontrol edilebilmesiyle ve Möbius şeridinden ilhamla tasarlanan karbon fiber kadrosuyla dikkat çekiyor.

Elektrikli otomobiller, motosikletler ve scooter’lar giderek daha yaygın hale gelirken bisiklet tutkusu da çok daha geniş kitlelere yayılıyor. Hong Kong merkezli küresel şirket Urtopia, bisiklet dünyasının iddialı isimlerinden. Şirket, ekonomikliği ve şık tasarımları ön planda tutarken en yeni teknolojileri de elektrikli bisikletlere entegre ediyor. İsmini de “kent” (urban) ve “ütopya” (utopia) sözcüklerinin birleşiminden alıyor. Şirket, geleceği “otomobilsiz” olarak hayal ettiği ütopik bir vizyonu öne çıkarıyor. Bu vizyonun şu anki en dikkat çekici ürünü de Urtopia Carbon Electric Bike.

Möbius şeridinden ilhamla tasarlanan bisiklet kadrosu

Urtopia Carbon Electric Bike ilk bakışta, aerodinamik formuyla çarpıcı bir izlenim yaratıyor. Tasarımcı Mathis Heller bisiklet kadrosunun, bir tür matematiksel şekil olan Möbius şeridinden ilham aldığını belirtmiş. Möbius şeridini sonsuzluğun sembolü ve sonsuz bağlantı potansiyeli olarak yorumlayan şirket, “Bu fikir, Urtopia’nın enerjiyi geri dönüştürme, atığı azaltma ve herkes için daha yeşil bir gelecek yaratma çabasıyla örtüşüyor.” açıklamasını yapıyor.

Kadro tamamen karbon fiberden yapılmış. Urtopia ekibi bu malzemeyi “yüksek kaliteli bisikletler için nihai malzeme” olarak tanımlıyor. Yalnızca hafif (13 kg) ve dayanıklı değil, pürüzsüz bir sürüş için darbeleri ve titreşimleri emen bir araç yaptıklarını belirtiyorlar.

Bisiklet, hız ve arazi gibi dış etkenlere bağlı olarak 48-128 km arasında bir menzil sunan, tek şarjla 2,5 saat giden bir pil ile donatılmış.

Yapay zekalı ses tanıma özelliği sayesinde kolay kontrol

Bisikletin en önemli özelliklerinden biri, bir LCD ekran da içerem akıllı kontrol paneli. Bu panel, kullanıcıyı bisikletin durumu hakkında bilgilendiriyor. Ayrıca navigasyon araçları ve bir GPS’le bisikleti bul özelliği sunar. Paneldeki ses tanıma özelliği sayesinde sürücü, güvenliği riske atmadan bisikleti kolayca kontrol edebiliyor. Örneğin videoda da görebileceğiniz üzere farları ses kontrolüyle açabiliyor.

Indiegogo’daki kapanyasının tamamlanması için geri sayım halinde olan Urtopia, hedefleniği fonun %5.277 katına ulaşarak büyük bir başarı elde etmiş.

urtopia urtopia

Görsel: Indiegogo