Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şekil Değiştiren Çizgi Film Karakterleri

Şekil Değiştiren Çizgi Film Karakterleri

Dodoconyoyo’nun "Deconfiguring Cartoons" serisi, akışkanlaşıp şekil değiştiren ikonik çizgi film karakterlerinden oluşuyor.

Bazı çizgi film karakterleri ve popüler kültür kahramanları, hatıralarımızın derinliklerine asla silinmemek üzere kazınmış. Her zerrelerini o kadar iyi biliyoruz ki, ne kadar eğilip bükülseler de, bir bulmaca gibi bazı parçaları eksilse de onları tek bir bakışta anında tanıyabiliyoruz. Daha önce, grafik tasarımcı Brice Martin-Graser bu karakterleri aşırı minimalist yaklaşımla tasvir ederek tahmin yeteneğimizi sınamıştı. Şimdi de Deconfiguring Cartoons isimli bir başka seri var karşımızda.

Deconfiguring Cartoons

Deconfiguring Cartoons, hem geçmişten hem de günümüzden karakterler içeriyor

Deconfiguring Cartoons, tasarım stüdyosu Dodoconyoyo’nun glitch benzeri bir yaklaşımla farklı şekillere soktuğu karakterlerden oluşuyor. Karakterler akışkanlaşmış, esnekleşmiş ve uzamış. Yüzlerinin büyük oranda korunmuş olması onları tanımayı kolaylaştırıyor elbette. Muhtemelen ilk hafızamızı canlandıran etkenlerden biri de renk paleti.

Seride; Garfield, Miki Fare, Bugs Bunny, Temel Reis, Fred Çakmaktaş, kedi Tom, SüngerBob KareŞort, Adventure Time’in Finn Mertens’ı ve Regular Show’daki sakız makinesi Benson olmak üzere 9 karakter yer alıyor. Illustrator ve Photoshop kullanılarak hazırlanmışlar. Karakterlerin tamamını burada görebilirsiniz.

Dodoconyoyo‘nun yeni projelerini, Instagram’ı ve Behance profili üzerinden takipleyebilirsiniz.

Çizgi film karakterleriyle ilgili yer verdiğimiz diğer yaratıcı projelere buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram