Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şehir İçinde Tank Sahibi Olmanın Zorlukları

Şehir İçinde Tank Sahibi Olmanın Zorlukları

World of Tanks için Romance tarafından yaratılan kampanya şehir içinde tank kullanmanın zorluklarını mizahi bir dille ele alıyor.

Oyun geliştirici Wargaming, MMO (Massively Multiplayer Online) oyun alanında büyük markalardan biri. Wargaming’in Avrupa çapındaki iletişim çalışmalarını yürütmesi için seçilen reklam ajansı Romance; firmanın en tanınmış oyunlarından “World of Tanks” için eğlenceli bir kampanyayı geçtiğimiz hafta başlattı.

İki filmden oluşan kampanya, bir tank için olabilecek en iyi yerin “World of Tanks” oyunu olduğunu söylüyor. Bunu yaparken de gerçek hayatta tank sahibi olmanın zorluklarını mizah yoluyla aktarıyor. Mesela yakıt almak istediğinizde, işiniz oldukça zor. Geniş depo hacmi nedeniyle yakıt masraflarınız hayli artacağı gibi yakıt istasyonunda bekleme süreniz de oldukça fazla olabilir. Sonra… park meselesi var tabii. Özellikle dar alanlara park etmek gereken şehirlerde, iki otomobil arasındaki dar yere nasıl sığacaksınız?

Tank Sahibi Olmanın Yarattığı Komedi

Kampanya, bu hayali senaryoları ele alırken durumun komedisinden faydalanıyor. Tabii, konu aslında çok daha geliştirilmeye müsait. Tankın olmayan bagaj hacmi örneğin ya da çoluk çocuk geziye gitmek isteseniz tankın yaratacağı sıkıntılar… Şu an için iki örnekle durum komedisi yapılmış ama pek çok komik anekdotla kampanya kolaylıkla genişletebilir.

Kampanya; geçtiğimiz hafta İngiltere’de başlayan yayınıyla birlikte önümüzdeki günlerde Fransa, Norveç, İsveç, Danimarka, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Romanya’nın yanı sıra ülkemizde de yayınlanacak.

Mobil oyun pazarında genelde oyun reklamlarına büyük bütçeler ayrılmıyor.  Tarz olarak özensiz, yapımı kalitesiz işlerdir genelde bunlar… Arada istisnalar çıkmıyor değil tabii. Nitekim Lineage 2 için Conan O’Brian’ı kullanan, dev bütçeli bir kampanya görmüştük. “World of Tanks”ın bu işi de yaratıcılık ve prodüksiyon açısından oyun pazarında da sıradanın dışına çıkılabileceğine iyi ve esprili bir örnek.

Künye:
Reklamveren: World Of Tanks
Reklam Ajansı: Romance
Yaratıcı Yönetmen: Alexander Hervé
Reklam Yazarı: Victor Chevalier
Sanat Yönetmeni: Sébastien Mertens
TV Yapımcısı: Sophie Megrous, Valérie Raguenel
Ajans Ekibi: Christophe Lichtenstein, Romain Roux, Stephanie Leray, Niclas Andrieux
Müşteri Ekibi: Mathieu Brossette, Maximilien Chaix, Raphael Labouré
Yapım Şirketi: Wanda
Yönetmen:  Côme Ferré
Ses Yapım: THE

Görsel: YouTube