Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rubik Küp Benzeri Oyun Konsolu: WOWCube

Rubik Küp Benzeri Oyun Konsolu: WOWCube

WOWCube, Rubik Küp'e benzer hareketli gövdesi ve ekranlarıyla oyun deneyimine bambaşka bir boyut katıyor.

WOWCube video oyunlarını ve 3B bulmacaları, döndürmek sallamak gibi fiziksel hareketlerle kontrol edilebilen yeni bir oyun deneyimine dönüştürüyor. Bu küpü somut arayüze sahip bir karma gerçeklik cihazı olarak tanımlamak da mümkün.

WOWCube

CubiOs Inc çatısı altında Savva ve Ilya Osipov (baba-oğul) tarafından geliştirilen küp, CES 2021 Inovasyon Ödülleri’nin dikkat çekenlerinden. Ayrıca Kickstarter’da da taslak aşamasında beklemede olan bir kampanya sayfası mevcut. Oyun konsolunun her yüzünde dört adet renkli IPS ekranı, sekiz mikroişlemci ve içeride gizli bir ivmeölçer bulunuyor. Bu küple, Rubik Küpte olduğu gibi her yüzü aynı renk yapmaya çalışmanın ötesinde, ekranlar arası etkileşimle çok daha fazlasını yapabiliyorsunuz.
WOWCube

İkonik oyunlar küp oyun konsolunda

Kullanıcı cihaza eşlik eden iOS / Android uygulamasını kullanarak, Bluetooth aracılığıyla cihaza farklı oyunlar yükleyebiliyor. Oyunlar, cihazı çevirme ve sallama kombinasyonuyla oynanıyor. Ekrana dokunma veya düğmeye basma gibi kontrol mekanizmaları yok.

WOWCube için kelime oyunları, bulmacalar, labirentler ve atari tarzı oyunlar dahil olmak üzere bir dizi oyun geliştirilmiş. Ayrıca, kendi oyunlarını geliştirmek isteyen üçüncü taraf geliştiriciler için açık bir API’ye (uygulama programlama arayüzü) sahip. Ayrıca saat, tarih ve hava durumu verilerini görüntülemek gibi oyun dışı uygulamalar için de kullanılabiliyor. 70 x 70 mm boyutlarındaki küpün ağırlığı 335 gr. 4.320 mAh lityum iyon pili, tek şarjla 8 saat kadar dayanabiliyor.

Görsel: Kickstarter