Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’nin Yeni Mobil Oyun Ekosistemi: GamersHub Türkiye

Türkiye’nin Yeni Mobil Oyun Ekosistemi: GamersHub Türkiye

Netmarble Turkey, n11.com, ve Doğuş Teknoloji; GamersHub Türkiye ile mobil oyun sektörüne altyapıdan destek vermeyi hedefliyor.

Oyun endüstrisi hızlı yükseliş içerisinde. Analistler 2020 yılı içerisinde 44,1 milyar dolar mobil oyun indirildiğini söylerken yıl sonuna kadar 2,7 milyar kullanıcının oyunlara 77,2 milyar dolar harcayacağını belirtiyor. Bu yükseliş hız kesmeden devam ederken e-ticaret platformlarından n11.com, Güney Koreli oyun stüdyosu Netmarble’ın Türkiye yapılanması olan Netmarble Turkey ve Doğuş Teknoloji, yeni bir oyun ekosistemi için güçlerini birleştiriyor.

Türkiye’nin mobil oyun alandaki en etkin ağı kurulması hedefleniyor

Netmarble Turkey, n11.com, ve Doğuş Teknoloji Türkiye’nin oyun alanındaki en etkin ağlarından birini kurmayı hedefliyor. Sektörün gelişimine altyapıdan destek vermek istiyor. Hazırlanan 4 farklı başlıklı program kapsamında gençlere iş modeli oluşturma, oyun trendleri, büyüme stratejisi, görsel ile UI tasarımı, kodlama, oyuncu deneyimi tasarımı, oyun içi metrik geliştirme ve oyun ekonomisi konusunda dijital ortamda eğitimler verilecek.

Netmarble Turkey tarafından verilecek eğitimlerde oyun fikir üretiminde eğilim tespiti ve özel trend raporları, araştırmalara erişim gibi başlıklar yer alıyor. Eğitime katılan gençler aynı zamanda alanında uzman eğitmenler tarafından oyun tasarımı, UI tasarım, 2B, 3B, interaktif tasarım, animasyon ve efekt tasarım eğitimi de alacak. Oyunun geliştirme safhasında ise proje yönetimi, oyun geliştirme, kaynak yönetimi, SDK entegrasyonları ve diğer yazılımlar hakkında eğitimler olacak.

Türkiye’nin en büyük mobil oyun ekosistemi olmayı hedefleyen GamersHub Türkiye için başvurular gamershubtr.com üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru şartlarına yine aynı site üzerinden ulaşabilirsiniz.

Görsel: GamersHub Türkiye, Twitter