Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rick and Morty Gezegenin En Hızlıları için adidas ile Buluştu

Rick and Morty Gezegenin En Hızlıları için adidas ile Buluştu

adidas yeni nesil krampon teknolojisinin son ürünü X Speedportal serisini ünlü animasyon Rick and Morty ile tanıtıyor.

İzleyici kitlesi kadar markalar arasında da popüler olan fenomen animasyon Rick and Morty, bu kez adidas’ın son serisi X Speedportal için hazırlanan küresel reklam kampanyasında futbolun yıldız isimleriyle bir araya geldi.

Hollandalı TBWA\Neboko tarafından kurgulanan kampanya, 90 saniyelik reklam filminin yanı sıra Post Panic tarafından hazırlanan ve 3D animasyon ile canlı çekimler içeren bir portalı da kapsıyor.

Torunu Morty’yi futbol yıldızı yapmaya kararlı olan Rick, bir tüpün içine hapsettiği Mohammed Salah’tan ‘top sürüş’ yeteneğini alırken, kadın futbolunun önde gelen isimlerinden Vivianne Miedema’dan ‘toplu veya topsuz hız’ yeteneğini alarak X Speedportal’ı yaratıyor. Kramponu test etmek için torunu Morty’yi bir turnuvaya gönderen Rick, futbol nedir bilmeyen Morty’nin turnuvanın en iyi oyuncusu olmasını sağlıyor. Karim Benzema ve Lionel Messi de, kampanya sırasında Rick ve Morty’ye eşlik eden futbol yıldızlarından.

Tek boyutlu hızdan çok boyutlu hıza: Futbol adidas’ı dönüştürüyor.

“Bazen bilim olduğundan daha sanatsaldır Morty. İnsanlar bunu anlamıyor.” Animasyonun bu meşhur repliğini tersten okursak; bazen de sanat olduğundan daha bilimseldir. ‘Tüm boyutlarda en hızlı’ ve ‘çok boyutlu hız’ vurgusu yapılan X Speedportal serisinde tasarımın temel fikri, futbolun gelişim süreci ve bu süreçte hızın oynadığı rolden geliyor. adidas Kıdemli Ürün Müdürü Franziska Aurnhammer, “Oyunu ve hızın nasıl kullanıldığını anlamanız gerekiyor.” diye açıklıyor ve ekliyor: “Günümüzde futbolda çok yönlü hız oldukça önemlidir. Yüksek presli bir oyun, ataklar daha hızlı, topa daha az zaman kalıyor. Oyuncular üzerinde sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda zihinsel olarak da daha hızlı performans göstermeleri için çok fazla baskı var. Hızlı tepki vermeniz, doğru kararları hızlı almanız gerekiyor. Çok boyutlu hız fikri buradan çıktı.” 

Şimdiye kadar ulaşılan en yüksek sürdürülebilirlik standardı

İlk kez 2020 yılında tanıtılan Speedframe teknolojisinin son ürünü olan X Speedportal  aynı zamanda markanın saf polyester içermeyen serisinin ilk ürünü.  Daha önce 2025 yılına kadar plastik kullanımını sona erdirmeyi hedeflediğini açıklayan adidas, bu alanda farklı projelere de imza atmıştı. Marka adına konuşan Aurnhammer, “Futbol ayakkabılarında ilk kez saf polyester kullanmıyoruz. Ayrıca, tüm X serisi artık en az %50 geri dönüştürülmüş malzeme içerecek. Bu futbol ayakkabılarında şimdiye kadar ulaştığımız en yüksek sürdürülebilirlik standardı.” dedi.

X Speedportal serisi geçtiğimiz haftalarda adidas web sitesinde satışa sunuldu.

Künye:
Müşteri: Adidas  
Yaratıcı Ajans: TBWA\NEBOKO
VFX: Post Panic
Medya ajansı: MediaCom

Görseller: Twitter, YouTube, adidas