Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kıpkırmızı iPhone 8 ve 8 Plus’a Merhaba Deyin

Kıpkırmızı iPhone 8 ve 8 Plus’a Merhaba Deyin

Apple, geliri HIV/AIDS ile yaşayan insanlara bağışlanan yeni (PRODUCT)RED iPhone'ları duyurdu.

(PRODUCT)RED, 8 Afrika ülkesindeki HIV/AIDS ile savaşan, çare olmayan çalışan (RED)’in markalar aracılığıyla farkındalık yaratmaya çalıştığı bir markası. Gap, American Express, Motorola, Nike, Penguin Books gibi pek çok farklı markayla iş birliği yapılmış ve (PRODUCT)RED başlıklı çeşitli ürünler piyasaya çıkmış. Ancak Apple bu markalar arasında (RED) ile en uzun soluklu çalışan marka. iPhone 7’ye kadar akıllı telefon segmentine bir çalışma yapılmazken geçtiğimiz yıl piyasaya çıktığında ilk kırmızı iPhone olmasıyla çok dikkat çekmişti.

13 Nisan’dan itibaren belirli ülkelerin mağazalarında satışacak çıkacak olan (PRODUCT)RED Special Edition iPhone 8 ve 8 Plus; cam kasa, alüminyum şerit ve siyah ön yüzüyle dikkat çekiyor. Kırmızı iPhone 7’lerin ön yüzü beyazdı. iPhone 8’lerdeki bu renk değişimi de iki ürünün kolayca ayrışması için yapılmış.

iPhone X da unutulmadı

iPhone segmentinin en uç ve kategori dışı kalan modeli iPhone X da (RED) ortaklığından payını aldı. (PRODUCT)RED Deri Folyo Kılıf isimli ürün de iPhone X’un tasarımıyla bütünleşiyor ve ona şık bir görünüm kazandırıyor. Bu ürün ise 10 Nisan’da satışa çıktı.

Apple, 2006’dan beri (PRODUCT)RED ürünler satıyor. Bu ürünlerin satışından elde edilen gelirin bir kısmı ise Global Fund HIV/AIDS bağışlarına ekleniyor. Toplanan fonun temel amacı tahlil, rehberlik, tedavi ve virüsün anneden bebeğe geçmesine engel olmaya yönelik önlemler almak. Geride kalan 12 yıl içerisinde Apple, Global Fund’a toplam 160 milyon dolardan fazla bağış yaptı. Böylece kuruluşun da en büyük kurumsal bağışçısı oldu.

Kimileri için prestij kimileri için sosyal farkındalık

(PRODUCT)RED Special Edition ürünlerinin aslında kırmızı olmasından başka hiçbir farkı yok. Aynı donanım, aynı yazılım. Ancak o kırmızı rengiyle büyük bir amacın parçası olduğunuzu hiçbir şey söylemeden dile getirebiliyorsunuz. Tabii sırf bu duruş için mevcut iPhone 8 ve 8 Plus’ınızı emekli etmek pek mantıklı değil. O zaman sadece prestij için ve dünyaya göstermek için harcama yapmış oluyorsunuz. (PRODUCT)RED Special Edition’lar iPhone lansman etkinliğinde tanıtılsa ve telefonunu yenilemek isteyenler için o anda amacın bir parçası olma imkanı sunulsa daha büyük bir etki yaratılabilir.

Görsel: Apple