Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pera Müzesi’ne 14.000 Gözlük Camıyla Kinetik Yerleştirme

Pera Müzesi’ne 14.000 Gözlük Camıyla Kinetik Yerleştirme

Pera Müzesi, 10. yılını manzarasını bambaşka açılarla gösteren yerleştirmeyle kutluyor.

Pera Müzesi, İstanbul’un sanat çehresi için büyük bir anlam ifade ediyor. Yarattığı değer ve sunduğu alan ile 10 yıldır Pera Müzesi sanatseverlerin uğrak noktaları arasında. Tek haneli sayılara veda eden müze, yeni yaşını da bir sanat eseriyle kutlamayı tercih etmiş.

Kanadalı sanatçılar Caitlind R.C. Brown ve Wayne Garrett tarafından hazırlanan kinetik yerleştirme, Pera Müzesi’nin dışına devasa bir çembere dizilen 14.000 gözlük camından oluşuyor. Kullanılmış gözlük camlarını toplayarak üretilen eser, Pera Müzesi’nin manzarasını farklı gözlerle görmemizi sağlıyor. Aynı zamanda dev çember yüzeyinin yarattığı dalgalanma da yeni bir düzlem yaratıyor.

Kullanılmış gözlük camlarının toplanma sürecinde belediyelerin ve müzenin çağrısıyla yapılan bağışlarla birlikte Kanadalı geridönüşüm kurumu Canadian Lions Eyeglass Recycling Centre (CLERC) tarafından gönderilen camlar sayesinde yerleştirme vücut bulabilmiş. CLERC tarafından yapılan açıklamada ise bağışlanan gözlük camlarının geri dönüştürülemediği ve atıl konumda beklediği de belirtiliyor.

gör/bak/deniz (sea/see/saw), 16 Ocak’a kadar Pera Müzesi’nde sergilenmeye devam edecek.

Görsel; Vimeo