Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
5. Kickstarter Film Festivali’nde Yer Alacak Filmler

5. Kickstarter Film Festivali’nde Yer Alacak Filmler

Kickstarter üzerinde fonlanan ve film festivallerinden ödülle ayrılan filmler, 31 şehirde kitlesel fonlamayla yayınlanacak.

Kickstarter senelerdir projelerine kaynak arayan kişiler için devasam bir fonlanma ağı sunuyor. Müzik, teknoloji, tasarım, film, basın yayın veya yemek gibi çok çeşitli alanlarda doğan fikirler bu sayede olgunlaşabiliyor. Film alanında fonlanarak başarıya ulaşan ve gittiği festivallerden ödülle dönen yapımları, daha geniş kitlelerin izlemesini sağlayarak Kickstarter minik bir teşekkür ediyor.

Bu yıl 5.’si düzenlenecek Kickstarter Film Festivali‘nde yayınlanacak filmler ve salonlar açıklandı. 2 uzun metraj ve 3 kısa metraj film Amerika Birleşik Devletlerindeki 31 şehirde ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak.

Amerikalara gidemeseniz de kitlesel fonlamayla ortaya çıkan bu işleri takip etmek isteyenler için bu etkinlik kapsamında yayınlanacak filmlerin tam halini veya fragmanını derledik. Festival programına ise buradan ulaşabilirsiniz.

What We Do in the Shadows

HBO’nun damakta tat bırakan yapımlarından Flight of the Conchords’un yönetmenleri Jemaine Clement ve Taika Waititi’nin imzasını taşıyan, Jemaine Clement ve Bret McKenzie’nin rol aldığı film, Şubat 2015’te fonlandı ve Toronto International Film Festival 2014’te İzleyici Ödülü’nü kazandı.

Afronauts

Zambia’lı bir grup insanın uzay yarışında ABD’yi yenme hikayesini işleyen bir kısa film. Nisan 2013’te başarıyla fonlanan film, Sundance Film Festival: 2014’te gösterildi.

T-REX

2012 Olimpiyatlarında Boks’ta Altın ödül kazanan ilk kadın olan Claressa “T-Rex” Shields’ın hikayesini konu alan biyografik belgesel, Ağustos 2012’de fonlandı ve SXSW Film Festival: 2015’te yer alan filmlerden biriydi.

Submarine Sandwich (Bigumigu İçeriği)

Stop motion tekniğinde rüştünü ispat etmiş olan PES, bugüne kadar yapılmış en ilginç sandviçi hazırladı. En İyi Animasyon Kısa Film ödülüne aday gösterilen Fresh Guacamole filminin devam filmi olan Submarine Sandwich, Ağustos 2014’te fonlandı.

World of Tomorrow

Animasyonla hazırlanan kısa film, Emily isimli bir karakterlerin gelecekti halini ziyaret etmesini anlatıyor. Ağustos 2015’te fonlanan kısa film, Sundance Film Festival’inde Büyük Ödül ve En İyi Kısa Film ödülünü kazandı.

Görsel; Kickstarter