Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
PeekInToo App ile 12 Saniyeliğine Dünyalar Sizin Oluyor

PeekInToo App ile 12 Saniyeliğine Dünyalar Sizin Oluyor

PeekInToo App ile hiç tanımadığınız insanların hayatlarına bir göz atmak veya Glastonbury'deki bir konserin atmosferini gerçek zamanlı hissetmek mümkün.

Hiç tanımasa bile başka insanların hayatlarını merak etmek, o insanların hayatlarına göz atmak,insanoğlunun belki de en derin ve temel isteklerinden biri.

Şimdi bu istek, Yunanistan merkezli PeekInToo isimli uygulamayla gerçeğe dönüşüyor.PeekInToo, global sosyal ağı sayesinde dünyanın çeşitli yerlerindeki kullanıcıların hayatlarını, gerçek zamanlı olarak gösteren bir uygulama. Uygulamanın kullanımı ise şöyle:

– Kullanıcılar ilk olarak dünya üzerinde bir bölgeyi ve o bölgede yaşayan uygundurumdaki isimsiz kullanıcıyı seçiyorlar.

– Uygulama, lokasyon ve kişi seçiminin ardından o kişinin ekranına bir istek yolluyor.

– Kişinin gelen uyarıyı kabul etmesi durumunda uygulama, o kişinin o anki hayatına dair 12 saniyelik bir videoyu canlı olarak karşı tarafa izletiyor.

Böyle bir uygulama ile çok isteyip de gidemediğimiz o Avrupa’daki festivallerin atmosferini az da olsa aynı anda hissedebilmek mümkün. Bizim Gezi direnişi zamanı nda olduğu gibi doğru ve görselliği olan bilgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda bölgelerden gelen canlı videolar ile en doğru aksiyonu almak da süper olurdu.

Uygulamayı, iOS ve Android marketlerden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.