Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Emniyet Kemeri Sayesinde Hayatta Kalan İnsanların Portreleri

Emniyet Kemeri Sayesinde Hayatta Kalan İnsanların Portreleri

NZ Transport Agency için Clemenger BBDO tarafından hazırlanan Belted Survivor, gerçek trafik kazalarından emniyet kemeri sayesinde kurtulan insanlar aracılığıyla farkındalık yaratıyor.

Trafik kazasında çocuklarını kaybedenleri hız yapan sürücülerle bir araya getiren Parents of Road Victims, kaza geçirmiş otomobil parçalarından yapılan akıllı telefon kılıfları ve kazalarda hayatlarını kaybetmiş gençleri dijital yaşlandırma tekniğiyle bugüne getiren It Can Wait gibi kampanyalar; sürücülerde yaşanmış olaylar aracılığıyla farkındalık yaratan efsane işlerdendi. Şimdi de benzer bir yaklaşımla hazırlanan Belted Survivor var karşımızda.

Belted Survivor, emniyet kemerinin önemini akıllara kazıyor

NZ Transport Agency (NZTA) için Clemenger BBDO tarafından hazırlanan kampanya, trafik kazalarından kurtulan 10 kişinin şok edici portreleriyle emniyet kemeri takmanın önemini vurguluyor. Amaç Yeni Zelanda’da trafik kazaları nedeniyle yaşanan can kayıplarının önüne geçmek. NZTA verilerine göre, emniyet kemeri kullanımının ihmal edilmesi nedeniyle her yıl 90 kişinin hayatını kaybediyor. Bu ihmalin kurbanları da çoğunlukla kırsal kesimde yaşayan genç erkekler. Kampanyada portrelerine ve hikayelerine yer verilen erkekler ise emniyet kemeri sayesinde gerçek kazalardan kurtulanlar.

Belted Survivor için hazırlanan internet sitesinde bu insanların gerçek kaza hikayelerine tek tek göz atmak mümkün. Kimi 10 gün komada kaldıktan sonra kızının doğumundan bir gün önce gözlerini açmış. Kimi emniyet kemeri sayesinde aracının dışına savrulmaktan kurtulup ölümün kıyısından dönmüş. Emniyet kemeri sayesinde hayatta kalan site ziyaretçileri de isterlerse kendi hikayelerini burada paylaşabiliyor.

Kazalardan kurtulan insanları, kazanın vücutlarında yarattığı izlerle birlikte görüyoruz fotoğraflarda. Yaralar, ezikler, morluklar kazanın hemen sonrasında yaşadıkları durumu canlandırıyor. Ayrıca her birini hayata bağlayan o emniyet kemerinin izi de var vücutlarında. Makyaj stüdyosu PROFX, vücuttaki tüm bu izleri kazanın ilk günlerindeki gibi canlandırmış.

 

Künye:
Reklam veren: NZ Transport Agency
Ajans: Clemenger BBDO
Makyaj: PROFX

Görsel: Belted Survivor
Manşet görseli düzenlenmiştir.