Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Warby Parker Twitter Mesajlarını Youtube Videolarıyla Yanıtlıyor

Warby Parker Twitter Mesajlarını Youtube Videolarıyla Yanıtlıyor

Twitter hesabına gelen soruların yanıtlarını metinle değil birer Youtube videosuyla yanıtlayan marka kısa sürede takipçi patlaması yaşadı.

Pazarlamanın ve iletişimin rengini tamamen değiştiren sosyal medya her markayı kendine özgü yöntemlerini ve iletişim dilini yaratması için zorluyor. Buna özetle strateji de diyebiliriz. Markaların kullanıcılarla en çok etkileşime girdiği mecralardan biri olan Twitter’da ezberlenen yöntemlerin dışına çıkıp yeni bir yol yarattığınızda fark yaratmış ve çok kısa zamanda takipçi kitlenizi genişletmiş oluyorsunuz.

Warby Parker da Twitter hesabına gelen yorum/şikayet/soru gibi içerikleri şablon mesajlarla yanıtlamak yerine kişiye özel yanıtlar yaratıyor ve bunu metin yerine bir video ile yapıyor. Markaya gelen soruların yanıtlarını marka çalışanları bir Youtube videosunda uzun uzun açıklıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=Ul5YobfYBl8
Videoların sağ üstünde bir logo var ve Youtube hesabı markanın reklam çalışmalarını da yayınladığı hesap değil; tıpkı Twitter’da markaların kullandığı yöntemdeki gibi spesifik bir destek hesabı: WarbyParkerHelp. Her videonun açıklama kısmında cevabın kimin sorusu üzerine yaratıldığı da yazıyor.
Elbette video başlığında konunun ne olduğu da yazıldığı için burada biriken videolar markanın bir bilgi deposu olarak da değerlendirilebilir. Bir sorunuz ya da probleminiz varsa doğrudan bu videolar için yanıtı arayabilirsiniz.
Örnek videolar:
https://www.youtube.com/watch?v=8RcDztef6SM