Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şehirlerin Güzel Esnaf Haritasını Çıkaran Site

Şehirlerin Güzel Esnaf Haritasını Çıkaran Site

İyi insanları bir araya getirmeyi amaçlayan internet sitesi ülkedeki şehirlerin güzel esnaflarını sayfalarına taşıyor.

Varlık Saraf ve Berkan Cesur isimli iki ev arkadaşının kurduğu internet sitesi Güzel Esnaf, şikayet kültürünün zıttını yaratacak bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Diyorlar ki gün içnde çok güzel olaylar yaşasak da, güzel insanlar görsek de hep kötüye, yanlışa ve hatalara odaklanıyor. Biraz da belki de hayatı kendimizi böyle böyle zehir ediyoruz. İkili internette sayısız şikayet sitesi olmasına dikkat etmiş ve bir de güzelliklere, iyi insanlara, mutluluğu odaklanan bir site yaratmak istemiş.

İyi insanları bir araya toplamak isteyen bu site ülkenin dört bir yanında rastladığınız güzel insanları, güzel esnafı içeriyor olacak. Elbette sizin de desteğinizi bekliyor bu nedenle.
Yıllar önce ablam ve ben Facebook postlarıyla Bursa’da minicik bir ayakkabı tamircisi olan çok güzel bir esnafı tanıtmaya çalışıyorduk, şu sokaktan sağa dönün, ordan düz yürüyün diye. Kaç kişiye ulaştı bu önerimiz bilinmez ama böyle bir mecranın yaratıldığını görmek güzel. Lokal olma, butik markalar, üreticiler, maker adı verilen zanaatkarların yükselişte olduğu ve yeniden değer gördüğü günlerde çok güzel ve çok doğru bir proje. Dünya da bu yolda. Herkesten destek bekler bu site! Yapmanız gerekenler aşağıdaki gibi: