Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İhtiyaç Haritası ve iyzico Güçlerini Birleştirdi

İhtiyaç Haritası ve iyzico Güçlerini Birleştirdi

İhtiyaç Haritası ve iyzico, yardımların yerine ulaşmasını hızlandırırken ihtiyaç sahibinin bulunduğu bölgedeki esnafa da katkı sağlayacak yeni bir iş birliği için anlaştı.

Farklı şehirlerdeki ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen yardımseverlerin buluştuğu internet platformu İhtiyaç Haritası, internetten ödeme altyapısı sunan iyzico ile iş birliği yapmaya başladı. Türkiye’de bir ilk olan bu sistem sayesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmak isteyen yardımseverler, ihtiyaç sahibinin bulunduğu şehirdeki yerel esnaftan ürünleri çok hızlı bir şekilde satın alıp desteğini tamamlayabilecek.

iyzico aracılığıyla yerel esnaf, İhtiyaç Haritası destekçileri ve ihtiyaç sahipleriyle mahallesinde buluşacak

İhtiyaçların harita tabanlı olarak toplandığı ve ürün teslimi, kargo gibi sorunların ortadan kaldırıldığı sistem sayesinde yerel esnaf da desteklenmiş olacak. Türkiye’nin her yerinde üye iş yerine sahip olan iyzico aracılığıyla bu yerel girişimciler tedarikçi olup ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaşması için satışa sunabilecek. Böylece sistem ihtiyaç sahiplerinin sorununu çözmekle kalmıyor, yerel ekonomi açısından da sürdürülebilir bir yaklaşım sunuyor. Üstelik yardımlar da dakikalar içerisinde tedarik edilip hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabiliyor. Bu süreçte iyzico, İhtiyaç Haritası üzerinden satılan ürünlerden herhangi bir gelir elde etmiyor, yalnızca projenin ödeme altyapısı teknoloji sağlayıcısı olarak görev üstleniyor.

Yardımlar daha hızlı yerine ulaşırken, yerel ekonomi de desteklenmiş olacak

Örneklendirmek gerekirse, Tekirdağ’da yaşayan Ece isimli yardımsever, Van’da yaşayan Ali öğretmenin sınıfındaki öğrenciler için Van’daki bir kırtasiyeden satın aldığı ürünleri bağışlayabiliyor. Böylece çocukların okul ihtiyaçları büyük kargo masrafları ve uzun bekleme süreleri olmadan hızla karşılanırken Van’daki kırtasiye sahibinin de geliri artmış oluyor. İhtiyaçları aynı bölgeden sağlamak yalnızca sosyal değil çevresel açıdan da çok daha sürdürülebilir bir yaklaşım. Çünkü bu sayede sevkiyattan kaynaklı karbon salımının da önüne geçilmiş veya azaltılmış oluyor.

İhtiyaç Haritası ve iyzico

Iyzico internet sitesi üzerinde bir sosyal sorumluluk projesi olarak duyurduğu bu iş birliğine özel bir sayfa hazırlamış. Ziyaretçiler, bu sayfa üzerinden “ihtiyacı karşıla” veya “tedarikçi ol” seçenekleriyle İhtiyaç Haritası’nda üyelik sayfalarına yönlendiriliyor.

Görsel: iyzico


Bigumigu Yazarı
| GENEL