Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oreo Web Sitelerindeki Hamburger Menülere El Atıyor

Oreo Web Sitelerindeki Hamburger Menülere El Atıyor

Genellikle mobil cihazlarda kullanılan ve üst üste üç kesik çizgiden oluşan ikonuyla akıllara kazınan “Hamburger menü” aracı, Oreo’nun tatlı dokunuşuyla farklı bir kimliğe bürünüyor.

İnternet kullanıcılarının yakından tanıdığı ve üst üste üç kesik çizginin üst üste gelmesiyle oluşan ve hamburgeri andıran bir ikona sahip olan navigasyon menüsü “Hamburger menü” internetin ilk yıllarından beri yaygın şekilde kullanılıyor. Basit ve temiz görünümü ile son derece kullanıcı dostu bir araç olan hamburger menüler, Oreo’nun sempatik dokunuşu ile bu defa Oreo bisküvilerin o kendine has katmanlı görünümüne bürünüyor.

Marka The Oreo Menu ismini verdiği dijital kampanya ile aynı zamanda kullanıcılara eğlenceli bir oyun kurgusu da sunuyor. Bir tür “çevrimiçi hazine avı oyunu” olarak tanımlayabileceğimiz kampanyanın kurgusu ise kısaca şu şekilde: The Oreo Menu sitesine tıkladığınızda, karşınıza dev bir hamburger -ya da Oreo- menü çıkıyor ve sizden internette gezinirken karşınıza çıkan bu menüde gördüğünüz alt sekmelerin isimlerini girmeniz ve en sonunda da ilgili sitenin url’ini doğrulamanız bekleniyor. Sonuç olarak bu görevleri yerine getirdiğinizde, size indirimli ve promosyon olarak sunulan ürünlerin listelendiği Kroger’ın sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Çünkü Oreo, bu kampanyada ABD’nin önde gelen süpermarket zincirlerinden Kroger’la iş birliği yapıyor.

Her iki markanın da şimdiye kadar daha çok fiziksel mağaza müşterisine hitap ettiğini düşünürsek, Mondelez grubunun dijitalde attığı bu zekice adım Oreo’nun hedef kitlesini ve pazarını genişletmesine hizmet edecek gibi görünüyor. VML imzası taşıyan kampanya aynı zamanda Oreo’nun son dönemdeki “Stay Playful” (Daima oyuncu kal) global mottosunu da destekler nitelikte bir iş.

 

Görsel: The Oreo Menu