Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volkswagen’dan Otomobilsiz Ulaşıma Destek: WALKSWAGEN

Volkswagen’dan Otomobilsiz Ulaşıma Destek: WALKSWAGEN

Volkswagen, European Mobility Week için düzenlediği “WALKSWAGEN” isimli kampanyasında insanları otomobillerini arkalarında bırakıp yürümeye davet etti.

Slovakya, Avrupa Birliği’nde yeni otomobillerden kaynaklı dördüncü en yüksek CO2 emisyonuna sahip ülke. Bu gerçekten yola çıkan MullenLowe GGK ve Volkswagen European Mobility Week (Avrupa Hareketlilik Haftası) için hazırladıkları kampanyada Volkswagen’i WALKswagen’e dönüştürmüş. “Sürdürülebilir hareketliliğe doğru gerçek bir adım” sloganıyla sunulan kampanyada şık bir spor ayakkabı tasarımı öne çıkıyor.

Volkswagen ve MullenLowe GGK, insanlara otomobillerini geride bırakarak emisyonları azaltma konusunda ilham vermeyi amaçlamış. Bu nedenle de WALKSWAGEN logolu spor ayakkabıları, yeni bir sürdürülebilir ve ekolojik Volkswagen modeli gibi sunmuşlar. Ayakkabıların logosundaki “WALKSWAGEN” ismiyle aynı ismi taşıyan bu kampanya, geçtiğimiz Eylül ayında – European Mobility Week 2023 etkinliği sırasında – hayata geçirilmiş.

Markanın gösterimleri %85, etkileşimleri ise %796 oranında artmış

Volkswagen, European Mobility Week süresince yürümeyi teşvik etmek ve bu yolla CO2 emisyonlarını azaltmak için çevre dostu spor ayakkabıların cazibesinden yararlanmış. Böylece marka, sürdürülebilir ulaşımı desteklediği mesajını vermiş. Kampanya; dijital, doğrudan ve açık hava reklamları olarak izleyiciyle buluşmuş. Kampanya sayesinde markanın gösterimleri %85 oranında artmış, etkileşim ise %796 oranında bir artış göstermiş. Bu da dikkate değer bir tüketici etkileşimi olduğunu yansıtıyor. Yürüyerek kat edilen toplu mesafenin 4.925 km’ye ulaşması da somut bir etki olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, Slovak ayakkabı markası Novesta ile yapılan yerel iş birliği de kampanyanın gücünü artıran, toplulukta bağ kurma duygusunu güçlendiren etkenlerden olmuş.

Künye

Reklamveren: Volkswagen
Ajans: MullenLowe GGK, Slovakia
Yaratıcı Yönetmen: Brano Mlady
Sanat Yönetmenleri: Brano Mlady, Martin Leitner
Metin Yazarı: Mario Lapos
Strateji Direktörü: Jakub Straka

Görsel: Volkswagen