Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Olmayan Bir Şeyin Tadını Nasıl Seversiniz?

Olmayan Bir Şeyin Tadını Nasıl Seversiniz?

Burger King, menüsüne yeni eklenecek olan Crispy Chicken Tenders'ı duyurmak için insanlara ürün hakkındaki düşüncelerini sordu.

Sokak röportajları güzel oluyor. İnsanların bildiklerini, bilmediklerini, düşündüklerini ya da yaptıklarını anlamak açısından pek çok konuda bazen faydalı, bazen faydalı olmasa da eğlenceli içerikler çıkarıyor. Bazense, benim çok sevdiğim 50 people 1 question serisinde olduğu gibi çarpıcı videolar yaratılmasını sağlıyor. Burger King de ABD’deki iletişim çalışmasında bu tekniği kullanmış ve sokaktaki insanlara Crispy Chicken Tenders ürünü hakkında düşündüklerini sormuş. Ortaya çıkan sonuçsa oldukça ilginç!

MullenLowe Boston tarafından yaratılan videoda soruya yanıt veren insanların hemen hepsi bu tavuklu ürüne bayıldıklarını ifade ediyor. Biri diyor ki “Dışının çıtırlığını seviyorum.” Bir diğeri içindeki bembeyaz, yumuşacık tavuğu öve öve bitiremiyor. Biri daha geçen hafta yediğini söylüyor. Kısacası hepsi Crispy Chicken Tenders’ı biliyor, bilmekle de kalmıyor, seviyor.

Cevaplarla İlgili Bir Ufak Problem Var

Ancak sorun şu ki, Crispy Chicken Tenders 2013 yılından beri ABD’deki Burger King menülerinde yer almıyor. Yani tüm bu insanlar… Evet, uyduruyor! Amaçları uydurmak olmayabilir tabii, belki karıştırıyorlar, belki de röportaj yapana “Hiç yemedim” diyerek onu kırmak istemiyorlar. Ya da evet, tamamen kafadan atıyorlar. O da mümkün.

Röportajcı, ürünün menüde olmadığını söyledikten sonra şaşıyorlar tabii. İnsanların buradaki tepkileri de eğlenceli. Neyse ki ürün artık menüde var ve bu röportaja katılanlar, Crispy Chicken Tenders’ı ilk deneyenlerden oluyor. Her ne kadar daha önce denemiş olduklarını söyleseler de!

Künye:

Reklamveren: Burger King
Reklam Ajansı: MullenLowe Boston
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Mark Wenneker
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Tim Vaccarino, David Weist
Yaratıcı Yönetmen: Enrique Camacho
Yaratıcı Yönetmen Yardımcısı: Cody Dummer
Sanat Yönetmeni: Isabel Taborga
Reklam Yazarı: Wilsynn Wheat
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Kerry McKibbin
Müşteri İlişkileri Süpervizörü: Alison Whisenant
Müşteri Temsilcisi: Caroline Bailey
Strateji Yönetmeni: Mike Cassell
Sosyal Medya Stratejisi: Jimmy George
İçerik Yazarı: Arielle Mulgrew
Stratejik Analiz: Jason Waterman
İş İlişkileri Yöneticisi: Amy Keddy
Proje Yöneticisi: Christina Pappas and Sarah Libby
Yapım Ortağı: AwesomenessTV
Yönetici Yapımcı: James T. Moore and Phillip Van Wagoner

Görsel: YouTube