Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Noel Baba Hayalini Kurduğu Audi İçin Kendini Baştan Yaratıyor

Noel Baba Hayalini Kurduğu Audi İçin Kendini Baştan Yaratıyor

Audi'nin RS 5 Sportback modeli için çekilen reklam filminde düzenli bir spor programı uygulayan Noel Baba, saçlarını ve sakallarını da kestirerek yeni bir görünüm kazanıyor.

Konu yılbaşından açılınca şüphesiz akla gelen ilk şey; yılbaşı gecesi evlere bacadan gizlice girerek çocuklar için hediyeler bırakan Noel Baba. Ren geyiklerinin çektiği kızağıyla, elflerinin hazırladığı hediyeleri çocukları mutlu etmek için dağıttığına inanılan, Batı Hristiyan kültürünün önemli figürlerinden birisi. Kendisi hakkında net bir tasvir olmasa da hazırlanan kurgu karakterlerde; kırmızı kostümü, beyaz sakalı ve özellikle kilosuyla ön plana çıkıyor.

Yılbaşına kısa bir süre kala Noel Baba’yı, markalar tarafından hazırlanan reklam filmlerinde sık görmeye başladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı reklam kurgularında karşımıza çıkan Noel Baba, Audi’nin yayınladığı reklam filminde radikal bir karar alıyor. Kilosuyla karakteristik bir görünüşe sahip olan kahramanımız reklam filminde yıla yeni yeni planlarla girmeyi hedefliyor. M/H VCCP imzası taşıyan filmde kendisini yoğun bir spor programının içerisinde görüyoruz.

Noel Baba’nın kilosu ilk defa gündem konusu değil. CNN’in 2014 yılında yayımladığı Noel Baba Hala Şişman Mı Olmalı? isimli yazısında bu konuya değinmişti. MUH-TAY-ZIK | HOF-FER (M/H VCCP) tarafından hazırlanan reklam filmi, Audi‘nin RS 5 Sportback modeli için çekildi.

Yeni Noel Baba

Audi’nin RS 5 Sportback modelini ön plana çıkarmak için çekilen reklam filmi, hediye bırakmak için girdiği evde şöminenin başında bir şeyler atıştırmaya başlayan Noel Baba’nın pencereden dışarı bakmasıyla başlıyor. Kırmızı aracından indikten sonra eve giden bir adamla göz göze gelen Noel Baba, ani bir refleksle saklanıyor ve aynada kendisinin kilolu halini görüyor. Bütün hikaye de bundan sonra başlıyor.

Yaşanan olayın ardından eve üzgün bir şekilde dönen ve Audi’nin kırmızı aracını aklından çıkaramayan Noel Baba, zayıflamaya karar veriyor. Ardından sabah koşularına çıkmaya başlıyor. Sadece koşarak sağlıklı bir şekilde kilo veremeyeceğini fark ettikten sonra da, elflerinin spor yaptığı salona giderek düzenli bir program uyguluyor. Bu süreçte de eşi ve elfleri kendisine oldukça yardımcı oluyor. Yeterince zayıfladıktan sonra geriye tek bir şey kalıyor; saçlarını ve sakallarını kesmek.

Yepyeni bir görünme kavuşan Noel Baba, hediyeleri dağıtmak için yola çıkmadan önce elflerinin ve eşinin bulunduğu salonda alkışlarla karşılanıyor. Gördüğü kırmızı Audi’nin hayalini kurduğunu bilen eşi ve elfleri, yola çıkmadan önce kendisine bir sürpriz yapıyor. Ardından ren geyiklerinin çektiği ve bagajında dağıtılacak olan hediyelerin olduğu Audi RS 5 Sportback sahneye çıkıyor.

M/H VCCP imzası taşıyan 4 dakikalık reklam filmi, Audi’nin YouTube kanalı üzerinden yayınlandı.

Künye:

Reklamveren: Audi
Yaratıcı Ajans: M/H VCCP
Prodüksiyon Ajansı: MJZ
Görsel Efektler: Eightvfx
Yönetmen: Craig Gillespie
Kurucu Ortak, Yönetici Yaratıcı Yönetmen: John Matejczyk
Kurucu Ortak, Stratejist: Matt Hofherr
Yaratıcı Yönetmen: Joel Kaplan
Yaratıcı Yönetmen Yardımcısı: Allen Yu
Sanat Yönetmeni: Miranda Lee
Metin Yazarı: Mike Gallagher
Prodüksiyon Yönetmeni: Daniela Buzgova
Prodüksiyon Koordinatörü: Lucie Vaskova

Görsel: YouTube