Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’nin Cristiano Ronaldo’dan Kırptığı Adidas Logosu

Nike’nin Cristiano Ronaldo’dan Kırptığı Adidas Logosu

Nike, Şampiyonlar Ligi finalinde 2 gol atarak yıldızlaşan Cristiano Ronaldo'ya övgü için kullandığı çocukluk fotoğrafında futbolcunun Adidas giydiği ortaya çıktı.

3 Haziran Cumartesi günü oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus ile Real Madrid karşı karşıya gelmişti. Avrupa’nın kulüpler bazındaki en prestijli kupasını kimin kaldıracağının belirlendiği müsabaka Real Madrid’in 4 – 1’lik galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Takımın yıldızı Cristiano Ronaldo, 2 gol atarak takımı kupaya götüren önemli isimlerden biri olmuştu.

Cristiano Ronaldo’nun sponsoru Nike de bu başarısını kutlamak için kendi marka hesabında ve futbolcunun sosyal medya hesaplarında paylaşılmak üzere “Bu çocuk biliyordu” mesajlı bir içerik hazırladı. Instagram, Twitter ve Facebook‘ta paylaşılan içerik bir anlamda Portekizli futbolcunun elde edeceği başarıyı öngördüğü ima ediyordu. Nike’nin Instagram hesabındaki paylaşımda ise markanın kehaneti kelimelere de dökülüyordu.

Nike’nin ve CR7’nın sosyal medya hesaplarında bu görseli paylaştıktan yaklaşık 20 dakika sonra Avustralyalı YouTuber Jay Bucks, fotoğrafın kırpılmamış orijinal halini bulduğunu söyleyerek futbolcunun tweet’ini yanıtladı. Fotoğrafın orijinalinde genç Cristiano Ronaldo üzerinde adidas logosu olan bir kıyafet giyiyor. Her fırsatta Nike ile birlikte ömrü boyunca çalışmaktan dolayı mutluluğunu vurgulayan ve bu markanın kendisi için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyen CR7, çocukluk fotoğrafıyla, markaları ve ünlüleri konuşmayı seven insanlar arasında gündem yarattı. İnternetin hafızasının bireylerden güçlü olduğunu, ajans ve marka tarafındaki biri bu görsele erişebiliyorsa bir başkasının da bulabileceğini ve paylaşabileceğini unutmamak gerekiyor.

Görsel: Cristiano Ronaldo, Jay Bucks
Görsel Bigumigu tarafından birleştirilmiştir.