Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
New York’lulara Ücretsiz ve Hızlı Wi-Fi Hizmeti

New York’lulara Ücretsiz ve Hızlı Wi-Fi Hizmeti

LinkNYC projesi dahilinde 2015'in sonundan itibaren New York'lular beş bölgede hızlı ve ücretsiz internet erişimine sahip olacak .

LinkNYC, New York’lulara ücretsiz kablosuz internet erişimi sağlayacak bir proje.  Bu proje dahilinde şehirdeki 5 bölgedeki ankesörlü telefonlar “Links” dedikleri ücretsiz wi-fi alanından oluşan ve daha birçok hizmet sunan elektronik cihazlarla yer değiştirecek. LinkNYC’nin sunduğu diğer hizmetler arasında U.S. dahilinde ücretsiz arama, 311 ve 911’e erişim, ücretsiz telefon şarj alanı ve şehir sakinlerinin ve ziyaretçilerin kullanabileceği dokunmatik ekranlı yönlendirme servisi bulunuyor.

Bununla birlikte “Links” dijital bir reklam alanı olarak da yer alıyor ve bu alanlarla LinkNYC projesi önümüzdeki 12 yıl içerisinde yaklaşık 500 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi planlıyor.

Bu işin güzel tarafıysa, tüm bu hizmetleri alacakları reklamların gelirleriyle karşılayarak sunacak olmaları.

CityBridge ve LinkNYC, yayınladıkları basın bülteninde “LinkNYC, New York’lulara ücretsiz ve bu kadar hızlı internet erişimi sağlayan belediyeye ait ilk iletişim ağı olacak. 2 saatlik bir HD filmi indirmek yaklaşık olarak 30 saniyeyi alacak. Bu, New York’taki bir hanedeki ortalama internet hızından 20 kat, ortak alanlarda kullanılan internet hızındansa 100 kat daha hızlı bir erişimi ifade ediyor. “ diye belirtiyorlar .

Proje, NYC Belediyesi Teknoloji & İnovasyon Ofisi ile Bilgi Teknolojileri & Telekomünikasyon Departmanı ve CityBridge’in işbirliğinden ortaya çıkmış. CityBridge’e teknolojik olarak Qualcomm yardımcı olurken, outdoor mecra şirketi Titan da LinkNYC’nin reklam alanlarını denetliyor olacak. Titan geçtiğimiz aylarda kimseye duyurmadan 500 beacon’ı New York’taki ankesörlü telefonlara yerleştirerek, oradan aranan akıllı telefon kullanıcılarının hareketlerini izlemeye başlamıştı ki, bu işin farkedilmesiyle tümü çıkartıldı. 

Görseller: www.link.nyc