Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ücretsiz Mini Sokak Kütüphanelerini Geliştirme Sırası Tasarımcılarda ve Mimarlarda

Ücretsiz Mini Sokak Kütüphanelerini Geliştirme Sırası Tasarımcılarda ve Mimarlarda

Herkesi yaşadığı bölge için bir sokak kütüphanesi inşa etmeye davet eden Little Free Library projesi için bu defa profesyonellere yönelik bir tasarım yarışması düzenlendi.

Her sokağa mini bir kütüphane kazandırmayı ve bu kütüphanelerde ücretsiz kitap değiş tokuşu yapılmasını amaçlayan sosyal proje Little Free Library dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Proje şu anda dünyaya 40 bin kütüphane kazandırmış durumda.

Chronicle Books, Little Free Library ve AIASF bu defa mimarları ve tasarımcıları; yerel kütüphane temsilcileri tarafından tespit edilen problemleri çözmeye ve bu eşsiz yapıları yeniden tasarlamaya davet ediyor. “Bir kütüphane tasarla, bir topluluk inşa et” başlığıyla duyurulan yarışma için son katılım tarihi, 11 Kasım 2016.

Little Free Library yerel temsilcilerinin tasarımlardan temel beklentileri arasında; kolay kurulum, geceleri erişilebilir olma, hem çocuklara hem de uzun boylu yetişkinlere hizmet verebiliyor olma, su geçirmezlik, görsel olarak ilgi uyandırma gibi özellikler var. Temsilcilerin hayallerini süsleyen bir tasarımın özellikleri arasında ise şunlar var: Sürdürülebilir materyallerden yapılmış olma, geceleri harekete duyarlı sensörlerle aydınlatma, oturma alanı, 50 ve üzeri sayıda kitabı içine alabilme, köpek sahipleri için tasmanın bağlanabileceği kanca benzeri bir çözüm.

Yarışma için tasarlanacak kütüphaneleri merakla bekliyoruz! Yarışma tasarımları yayınlanana kadar Little Free Library projesi dahilinde yapılmış kütüphane örneklerine göz atalım:

Görsel: littlefreelibrarydesign.com