Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
18 Yıl Önceki Bir Kampanya Bu Yıl Dijital Bir Kampanyaya Nasıl İlham Verdi?

18 Yıl Önceki Bir Kampanya Bu Yıl Dijital Bir Kampanyaya Nasıl İlham Verdi?

1998’de gerçekleştirilen efsanevi kampanya, 2016’da sosyal medyada yeniden hayat buldu.

Kristal Elma Festivali’nin ilk gününde gerçekleşen en heyecan verici oturumlardan biri “Poster’den Post’a” oldu. Konuşmacılar, Volkswagen için 1998’de gerçekleştirilen VW İnsan Görmek İstediğini Görür Kampanyası‘nın 2016’da dijital bir kampanyaya nasıl ilham verdiğini anlattı. Yelda Aktuna’nın moderatörlüğünde gerçekleşen oturumun konukları; Vedat Uygun (VW Binek Araç Marka Genel Müdürü), Kurtcebe Turgul (Executive Kreatif Direktör – Medina Turgul DDB), İzzet Keribar (Fotoğraf Sanatçısı), Ömer Faruk Sorak (Yönetmen) ve Derya Matraş (Türkiye Ülke Direktörü – Facebook) oldu.

İnsan Görmek İstediğini Görür başlıklı kampanya, 1998’de profesyonel fotoğrafçıların doğada yakaladığı Volkswagen amblemleriyle hayat bulmuştu ve Epica başta olmak üzere pek çok uluslararası ödül almıştı. 1998’deki kampanyadan ilham alınarak 2016’da bir fotoğraf yarışması düzenlendi ve bu defa Volkswagen, Instagram kullanıcılarını doğal halde yakalanmış Volkswagen amblemleri paylaşmaya davet etti. Katılımcılar fotoğrafları #insangörmekistediğinigörür etiketi altında paylaştı.

Derya Matraş kampanyanın başarısını şöyle açıkladı:

“Kreatif açıdan iyi olan bir kampanya, teknolojiden bağımsız, hangi mecrada olursa olsun başarıya ulaşır. Biz teknolojiyi burada bir sağlayıcı olarak görüyoruz. Öte yandan bunun bize getirdiği bir sorumluluk da oluyor. Örneğin Instagram sadece mobilde çalışan bir platform ve insanlara böyle çok kişisel bir alanda yani ceplerinde duran bir cihazla ulaştığınız zaman onun, gerçekten gören insanın ilgisini çeken, hoşuna gidecek bir şey olması çok önemli. Biz pazarlamada her zaman uyguladığımız kuralları uyguluyoruz. Nedir o kurallar? İş objektiflerimize karar verelim, ulaşmak istediğimiz kitle hakkında iyi bir insight toplayalım, bunlar etrafında fikir geliştirelim, test edelim, hayata geçirelim. Aslında bunların aynılarını yapıyoruz. Bunları, insanların ilham aradığı bir platformda onların karşılarına çıkarmak, daha çok ilgileneceklerini tahmin ettiğimiz bir platformda gerçekleştirmek önemliydi.”

1998’deki kampanya’dan fotoğraflar:

2016’daki kampanyada en iyi fotoğrafları çekerek yarışmayı kazanan Instagram katılımcıları:

#insangormekistediginigorur @vwturkiye

A post shared by Elvan Alver (@elvanalver) on

#insangormekistediginigorur

A post shared by Tahir Akay (@tahir_akay) on

https://www.instagram.com/p/BH5GFjWAcIJ/

#insangormekistediginigorur

A post shared by Banu Diker (@banudiker) on


Görsel: ddb.com.tr