Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Turkcell Müzik Maratonu’yla MIDEM’e Yolculuk Fırsatı

Turkcell Müzik Maratonu’yla MIDEM’e Yolculuk Fırsatı

Turkcell, müzik sektörü için fark yaratacak fikri bulmak isteyen tüm girişimci ve yazılımcıları bir araya getiriyor.

Müzik sektörünün geleceği üzerine paylaşımların yine yoğunlaştığı dönemde Turkcell de gençlere yazılım ekonomisi alanında yeterlilik kazandırma amacına Turkcell Müzik Maratonu’yla devam ediyor. Firma, müzikle ilgili herhangi bir konuda varolan bir sorunu çözmek iddiasında veya yenilikçi bir fikri sahibi olan tüm girişimci ve yazılımcıları maratona çağırıyor.

14 Aralık’a kadar başvuruların süreceği maratonda başarılı olan ekipleri bekleyen ödüllere gelince;

– Başarılı bulunan ekipler Turkcell ile iş ortağı olma şansını yakalayacak.

– İlk üçe giren ekiplerin her biri 30 bin TL kazanacak.

– En başarılı uygulama farkını yaratacak ekip de müzik ekosisteminin temel yapı taşlarını (endüstri, teknoloji ve markaları) bir araya getiren uluslararası festival MIDEM‘e katılma fırsatına kavuşacak. 

Başvuruların gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr üzerinden yapıldığı maratonda katılımcılar mobil, web, masaüstü uygulamaları, fiziki ürün gibi geniş yelpazeye uzanan proje fikirleriyle sürdürülebilir bir iş modeli çıkarmayı hedefleyecek. Maraton süresince tüm geliştirici ekipler Turkcell’in müzik servisi Fizy ve etkinlik platformu dakick içeriklerinin tamamına erişebilecek. 

Her yıl olduğu gibi yine Cannes’da gerçekleşen MIDEM ise önümüzdeki yıl 5- 8 Haziran’da gerçekleşiyor. MIDEM demişken, Turkcell’den bağımsız olarak, geçtiğimiz yıl müzik girişimlerinin yarıştığı Midemlab‘in Coup de Couer ödülünü Türkiye’den Cubic.fm kazanmıştı. Deezer’in ilk ve tek Türkiye çıkışlı uygulaması olarak bilinen uygulamanın son planlarını ise, detaylarını yakın zamanda paylaşacağımız, müzik ve medya için ses teknolojileri uluslararası konferansı ATMM 2014‘te dinlemiştik.

Görseller: Turkcell