Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Clear Channel, Londra’daki Telefon Kulübelerini Yenileyip Her Biri İçin Ağaç Dikecek

Clear Channel, Londra’daki Telefon Kulübelerini Yenileyip Her Biri İçin Ağaç Dikecek

Clear Channel, İngiltere’nin simgesi olan telefon kulübelerini onararak yenileyecek ve her biri için sokaklara birer ağaç dikecek.

Markaların farklı formatlarda etkili reklam çalışmaları hazırlamasına yardımcı olan, özellikle de açıkhava reklamcılığıyla öne çıkan Clear Channel, Londra başta olmak üzere ülke çapındaki sokaklarda bir dönüşüm başlatmak istedi. Dijital sokak mobilyası ağı olarak bilinen Adshel Live sistemini yeniden Londra sokaklarına taşımak isteyen Clear Channel, eskimiş telefon kulübelerini yine İngiliz tarzında inşa edilmiş telefon kulübeleriyle değiştirmeye hazırlanıyor.

Yeni telefon kulübelerinde Wi-Fi bağlantısı ve interaktif yerel haritalar yer alacak, Adshel Live dijital ekranların entegre edildiği kulübelerdeki ankesörlü telefonlardan yine ödemeli görüşmeler yapılabilecek. Aynı zamanda, yerleştirilen her bir yeni kulübe için sokaklara birer ağaç dikilerek doğal bitki örtüsü zenginleştirilecek. Ekim ayında başlanan proje ile ilk etapta 500 telefon kulübesinin yenilenen versiyonlarıyla değiştirilmesi planlanıyor.

Clear Channel, 21. yüzyılın telefon kulübelerini ikonlaşmış İngiliz tarzıyla ilk bakışta fark edilen yenileriyle değiştirirken, sağlıklı şehirlerde mutlaka olması gereken ağaçların varlığını da göz ardı etmemiş. Ağaçlar, hepimizin bildiği gibi havayı kirleten gazları temizliyor, sel baskınlarını önlüyor, trafik gürültüsünü perdeliyor ve ekosistemin devamı için canlılar için gerekli olan yaşam alanını sunuyor. Ayrıca, ağaçların bulunduğu sokaklardaki evlerin değeri de artıyor. Yani ağaçların varlığı ekonomik anlamda da etkili oluyor.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir ve ülke bırakmak isteyen Clear Channel, bu programla diğer şirketlere de örnek olup ilham vermek istiyor ve yaşanabilir şehirler oluşturmak için harekete geçiyor.

Görsel: YouTube