Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minik Mimar ve Mühendis Adayları İçin Oyuncak Kitler

Minik Mimar ve Mühendis Adayları İçin Oyuncak Kitler

Strawbees İsveçli kurucunun mimar ya da mühendis olmayı hedefleyen çocuklara hayalgücü geliştirmeleri için armağanı olan bir proje.

Strawbees çocuklar için pahalı oyuncakların tersine düşük teknoloji ve az malzeme ile mimar ya da mühendis olmak isteyen çocuklara yaratıcılık ve ilham kazandırmayı hedefleyen oyuncak kiti.

Kurucusu Erik Thorstensson’ın geleneksel oyuncakların ne kadar pahalı olduğunu fark ediyor ve çocuğuna yeni bir tane almak yerine bir Transformer yapmak istediğini söylüyor. İsveç’te büyüyen Thorstensson bir Hindistan gezisinde bir topluluk projesine katılıyor, orada da kıyafet düğmelerinden inşaat malzemesi yapıp oynayan çocuklarla çalışıyor. Buradan ilham alıp çocuklar için esnek, plastik inşaat üniteleri üretebileceğini düşünen kurucu, düğmelerle bunları yaratan çocuklara yeni imkanlar vermek istiyor. Bu kitteki kartonlar ve plastik çubuklar birbirine sarı olan parçalarla eklenebiliyor.
Strawbeesler sonsuz kombinasyonla karton ve şubuklardan fikir, tasarım yaratabilir. Mimar olmak isteyen çocuklara düşük teknolojili oyuncaklarla sonsuz hayalgücü kullanma şansı vermesi için yola çıkan kurucular son model oyuncaklardan daha fazla öğretecekleri şey olduğuna inanıyor. Strawbees bir Kickstarter projesi.
https://www.kickstarter.com/projects/1624049406/strawbees-dream-big-build-bigger/