Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Okyanustaki Plastik Oyuncakların Yaşamı

Okyanustaki Plastik Oyuncakların Yaşamı

Felix Colgrave, DONKS adlı yeni filminde okyanusun dibinde yığınlar halinde salınan ve birbirleriyle rastgele etkileşimler kuran oyuncak parçaları hayal ediyor.

Felix Colgrave, animasyon tutkunlarının yakından takip ettiği bir isim. Biçimsel açıdan tuhaf dünyalar yaratmakta ve tuhaf senaryolar işlemekte usta olduğu kadar teknik açıdan da çok başarılı bir sanatçı. YouTube kanalı üzerinden 2 milyona yakın takipçiye seslenen sanatçının çalışmalarına, daha önce yer vermiştik. Sanatçı yine DONKS isimli çok farklı bir animasyonla dikkatleri üzerine çekti.

Bir çocuğun oyuncak kutusundan ilham almak

Sanatçı bu animasyonu şöyle tarif ediyor: “Okyanus plastiği, avatarlar ve uyarlanabilir alt besleyicilerin keşfi. Müzikal! Ayrıca önceden render’lanmış grafiklerle yapılmış bir deney.”

“İsim, çocuğumun içine çeşitli plastik nesneleri koyduğu bir kutudan geliyor. Kutudakiler, kategorik olarak bloklar veya figürler veya tanımlanabilir herhangi bir şey olmayan şeylerdi. Onlara “gonk” derdim, o zamanki 2 yaşındaki oğlum “donk” olarak telaffuz etmişti. Bu filmde kendi donk setimi yaptım ve bu donk’lardan aptalca şeyler inşa ettim.”

“Filmi, garajımızda eşimle birlikte inşa ettiğimiz WOMBOT isimli stüdyoda, 16 aydan uzun bir sürede tek başıma hazırladım. Patreon’umdaki tatlı insanlar tarafından finanse edildi.”

Filmde plastik atıklarla ilgili doğrudan bir mesaj yok. Ancak izleyicinin sevimlilik, tuhaflık ve boşluk hissi arasında gidip gelmesine neden olan farklı bir etkisi var. Aşırı tüketimin ve eşyanın son yolculuğuna, okyanusun karanlık noktalarında sahipsiz kalan sevimli oyuncaklar üzerinden şahitlik ediyoruz. Bu da dolaylı yoldan yaratılan iyi bir etki bence.

Görsel: YouTube