Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Canon’dan Fotoğraflardaki Lens Kusurlarını İyileştiren Yapay Zekâ

Canon’dan Fotoğraflardaki Lens Kusurlarını İyileştiren Yapay Zekâ

Canon, fotoğraflardaki renk, pürüz ve bulanıklık gibi lens kusurlarını otomatik olarak iyileştiren yapay zekâ destekli yeni görüntü işlemcisini tanıttı.

Canon, amatör fotoğrafçılar için çekimlerini büyük oranda iyileştirmeyi amaçlayan yapay zekâ destekli yeni görüntü işlemcisini tanıttı. Fotoğraflarda genelde müdahale gerektiren istenmeyen noktacıklar, renk ve bulanıklık gibi lens kusurlarına odaklanan AI görüntü işlemcisi, elde edilen görüntüleri otomatik olarak düzelterek iyileştiriyor.

Kullanılan yapay zekânın hem RAW hem de JPEG formatında geniş bir görüntü veri tabanı üzerinde eğitildiğini belirten Canon, yeni işlemcinin halihazırda piyasada bulunan istenmeyen pürüzleri ortadan kaldırırken detayları da yok edebilen noise teknolojisinden farklı olduğunu belirtiyor.

Mevcut görüntü sensörleri, kırmızı, mavi ve yeşil üç ana renkten yalnızca birini algıladığı için nesnenin çevresindeki piksellerden gelen bilgileri kullanarak kalan alanı dolduruyor. Bu durum bazen yanlış renklerin oluşmasına neden olabiliyor.

Canon’un AI görüntü işlemcisi, Neural Network Demonsiac teknolojisiyle fotoğraftaki istenmeyen pürüzleri giderdikten sonra ışık miktarını artırarak görüntülerin net, yüksek çözünürlüklü ve pürüzsüz kalmasını sağlıyor. İşlemci ayrıca bulanıklığı önlemeye yardımcı olan Neural Network Lens Optimizer ile lens sorunlarından kaynaklanan sorunları düzeltebiliyor.

Örneğin standart görüntü işlemcilerle özellikle gece çekim yaparken daha fazla ışık elde etmek için lens açıklığı düşürüldüğünde çözünürlük de düşerken, aksi durumda lens açıklığı değeri artırıldığında ışık miktarının azalması fotoğrafta parazitler oluşmasına neden oluyor.

Canon, yeni görüntü işlemcisi ile mevcut ayarlarla çözülmesi zor olan bu sorunu kolaylıkla giderdiğini belirtiyor. Öte yandan şirket, yeni görüntü işlemcisinin ne zaman piyasaya sürüleceğini ve hangi Canon ürünlerine entegre edeceğini ise henüz açıklamadı.

Görseller: Canon, Youtube