Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mimari Yapılar Gibi İnşa Edilmiş Aksesuarlar

Mimari Yapılar Gibi İnşa Edilmiş Aksesuarlar

Alice Pegna, mimariye benzer bir yaklaşımla yapılandırdığı aksesuarlarında çiğ spagetti gibi ilginç malzemeler kullanıyor.

Farklı malzemelerle ve farklı amaçlarla yapılmış heykelsi aksesuarlar son yollarda sıkça karşımıza çıkıyor. Yüz tanıma sistemlerinin aklını karıştıran Incognito, Ikeuchi Hiroto’nun elektronik atıklardan yaptığı siberpunk aksesuarlar, Çuvaş kültünden ilham alan başlıklar ve kağıttan yapılmış dev barok peruklar gibi pek çok etkileyici örnek internette ses getirdi. Yine güzellik standartlarına inat vücuttaki yağ katmanlarını vurgulayan şu tasarımlar da en sevilenler arasındaydı. Alice Pegna ise tıpkı bir bina inşa eder gibi yapılandırdığı aksesuarlarıyla rakiplerinin arasından sıyrılmış durumda.

Tasarım malzemesi olarak spagetti

Paris merkezli tasarımcı ve sanatçı Alice Pegna, aksesuarlarını hem bireysel bileşenler arasındaki ilişkiye hem de bireyin bu yapılarla çevreye yaptığı etkiyle şekillendiriyor. Tasarımcının deyişiyle; yapı, evrenin ayrılmaz bir parçası. Her zaman görünür olmasa da, maddi veya manevi açıdan her zaman mevcut, Tıpkı bedenimiz, düşüncelerimiz ve hayatımız gibi.”

Yapıya duyduğu bu ilgiyi ve keşfetme arsuzunu; heykelsi giysilerle, başlıklarla ve diğer aksesuarlarla ortaya koyuyor. Tıpkı bir mimar edasıyla yapılandırıyor onları. Çalışmalarında sıra dışı malzemeler kullanmayı seven tasarımcı, fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi pişmemiş spagettiyi ve metali kullanıyor sıklıkla.

Bu parçaları, 2021 Paris Moda Haftası için Phoenix Alternative Model derneği ile iş birliği içinde hayata geçirmiş. Tasarımlarını izleyiciyle buluştururken onları fiziksel engelli modellerin giymesini tercih etmiş. Böylece onların beden hatlarını vurgulamış. Bunun dışında ise işlerini minimal hatlara sahip plastik mankenler ve siyah fon üzerinde fotoğraflanmasını tercih ediyor. Tasarımcı, vücudun görünümünü tamamen gizlemeden değiştirmek için onu çevreleyen negatif alana güveniyor.