Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsan Dokunuşunu Vurgulayan Aksesuarlar

İnsan Dokunuşunu Vurgulayan Aksesuarlar

Jennifer Crupi'nin heykelsi takıları, insanlar arasındaki duygusal teması ve beden dilini çerçeve içine alıyor.

Jennifer Crupi, uzuvları ve gövdeleri çerçeveleyen metal mekanizmalar tasarlarken “vücutlarımız nasıl iletişim kurar?” sorusunun yanıtını arıyor. Sanatçı jestleri süsleme olarak kabul ettiği sıra dışı koleksiyonlarıyla tanınıyor. Yeni Tools for Reassuring Contact (Güven Veren Temas Araçları) serisi de öncekilere benzer şekilde ellere odaklanıyor ve insan dokunuşunun gücünü vurguluyor.

Kişiler arası takılar

Karantina dönemindeki izolasyondan sonra doğan temas ihtiyacından ilham alan protez benzeri parçalar kıvrılıyor ve parmakları ve avuç içlerini aşağıya, muhtemelen bir arkadaşınızın omzuna veya koluna doğru bastırıyor. Crupi, “Her çalışma, ikinci bir kullanıcının elini koymaya teşvik edildiği boş bir alanı ima ediyor” diyor. Kelepçe benzeri mekanizma teması ve basıncı artırıyor. Som gümüşten yapılmış bu aksesuarlar, tek bir kişiyi değil, iki kişi arasındaki sinerjiyi süslüyor; dokunmanın değerini vurguluyor.

Guarded and Unguarded Gestures isimli diğer seride ise kullanıcının savunmaya geçtiği veya davetkar savrandığı hareketleri vurgulanmış. Bu parçalar Crupi’nin psikolojiye, beden diline, insan davranışına, özellikle de vücudumuzu güven iletişiminde bulunmak veya korunmak için kullanma şeklimize olan derin ilgisini yansıtıyor.

Crupi’nin çalışmaları Koblenz Devlet Müzesi’nde gerçekleşetirilen Geçmiş, Bugün ve Gelecek adlı karma sergide 5 Kasım’a kadar meraklılarıyla buluşuyor. Ayrıca 25 Mart 2024’te Indianapolis Sanat Merkezi’nde kişisel sergi de gerçekleştirecek. Sanatçının internet sitesi üzerinden çalışmalarını daha detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Kavramsal sanat eseri niteliğindeki aksesuarlar ilginizi çekiyorsa; yüz tanıma sistemlerini kandıran, güzellik standartlarını çiğneyen, yağ katmanlarını vurgulayan ve daha pek çok farklı fikri ortaya koyan çalışmalara buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Jennifer Crupi