Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Farklı Gülüşler Colgate Logosunda

Farklı Gülüşler Colgate Logosunda

Colgate, toplumun kusurlu bulduğu gülüşleri logosuna taşıyarak “gülümseme utancı”nın yersiz olduğunu vurguladı.

Colgate, insanların kendi gülüşlerine karşı olan olumsuz yargılarına rağmen herkesin gülümsemesini istiyor. 6 Ekim’de kutlanan Dünya Gülümseme Günü’nde, bir açık hava kampanyası düzenleyerek dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen “gülümseme utancı“na dikkat çekti. Bu kampanyada ayrık dişli, dişinde tel, asimetrik dişleri olan ve buna benzer özelliklere sahip insanların gülüşleri Colgate logosunun bir parçası oldu.

Tüm gülüşler güzeldir

#FreeYourSmile isimli kampanya boyunca marka tüm gülümsemelerin, logosunun bir parçası olacak kadar güzel olduğu mesajını verdi. Asya ülkeleri için yaratılan kampanya, reklam ajansı TeamWPP@CP imzasını taşıyor.

Kampanya Colgate tarafından Asya-Pasifik bölgesinde gerçekleştirilen ve aralarında Avustralya, Singapur, Malezya, Hong Kong, Tayvan, Filipinler, Tayland ve Hindistan’ın da bulunduğu yeni bir “Gülümseme Araştırması”na dayanıyor. Bu araştırmaya katılanların %94’ü daha özgürce gülümsemek istediklerini dile getirmiş. Gülmenin sağlığa faydalı olması ve olumlu sosyal bağlantılar kurmak için gerekli olması da Colgate’in gülümseme utancına karşı yürüttüğü kampanyanın motivasyonları arasında.

Kampanyanın bir parçası olarak, insanların Colgate gülümsemelerini kişiselleştirip sosyal medyada paylaşabilecekleri yapay zekalı bir Smile Generator aracı da hazırlanmış.

Colgate-Palmolive’de Asya-Pasifik bölgesinin pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Yves Briantais kampanyayı şöyle açıklamış: “’Gülümseme Utancı’nın özellikle Asya-Pasifik’te yaygın ve bu değişmeli. Colgate’te insanları, kendi benzersiz gülümsemelerini gerçekten kucaklamaları için Smile Shame’in kısıtlamalarından kurtarma misyonunu üstleniyoruz. Markaların gerçekçi olmayan güzellik standartlarına meydan okuma ve özgünlüğü teşvik etme gücüne sahip olduğuna inanıyoruz. Dünya Gülümseme Günü’nde Colgate tüm gülümsemeleri kutlayarak bu sorumluluğu üstleniyor.”

Görsel: TeamWPP@CP, Colgate