Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yağmurla Etkileşimli Melodik Reklam Panosu

Yağmurla Etkileşimli Melodik Reklam Panosu

Lipton'a ait “Brooke Bond Taj Mahal Tea” isimli çay markası, muson yağmurlarıyla melodiler çalan bir reklam panosuyla tanıtılıyor.

Megh Santoor isimli reklam panosu, her sağanak yağışta geleneksel olarak muson mevsimiyle ilişkilendirilen bir tür Hindistan klasik müziği olan Raag Megh Malhar‘ı çalıyor. Hindistan’da Andhra Pradesh’teki Vijayawada Tren İstasyonu’nun dışına yerleştirilen bu devasa reklam panosu, 150 fit (45,72 metre) genişliğe sahip. Ustalıkla tasarlanan panonun telleri yağmur yağınca harekete geçiyor. Böylece santoor olarak bilinen bir enstrüman gibi işlev görerek melodisini çalmaya başlıyor. Tellerin üzerindeki aydınlatmalarla birlikte pano, büyüleyici bir havaya sahip. Filmde panodan uzakta duran bir otomobilin içinden dahi melodinin duyulabildiğini görüyoruz.

Muson yağmurları müzisyen olursa

Megh Santoor, Ogilvy Hindistan’ın imzasını taşıyor. Büyüklüğü ve yaratıcılığı, ona 10 Eylül 2023’te resmi olarak Guinness Dünya Rekoru kazandırmış; dünyanın en büyük çevresel etkileşimli reklam panosu (Largest Environmentally Interactive Billboard) olduğu ilan edilmiş. Muson yağmurları genellikle haziran ayından eylül – ekim aylarına kadar sürüyor. Bu olağanüstü başarıya bir övgü olarak Megh Santoor, muson sezonunun sonuna denk gelen 16 Ekim’e kadar kenti süslemeye devam edecek.

Ogilvy Hindistan’ın yaratıcı yönetmenlerinden Kainaz Karmakar ve Harshad Rajadhyaksha kampanya hakkında şu açıklamayı yapmış: “Megh Santoor ile son derece gurur duyuyoruz. Gerçekleştirmeyi başarana kadar aylarca süren planlama, denemeler ve başarısızlıklar yaşadık. Taj ve Hint klasik müziği çok uzun zamandır birbirlerinin yoldaşları. Bu deneysel çalışma için ona yağmuru da ekledik. Buna deney diyoruz çünkü başlangıçta aklımız ‘ya şöyle olursa’larla doluydu. Yağmur yağdığı güne kadar sonucun başarılı olacağının garantisi yoktu ve damlalar tuşlara çarpıp müzik yarattı.”

Künye:

Reklamveren: Brooke Bond Taj Mahal Tea
Ajans: Ogilvy Hindistan
Yaratıcı Yönetmenler: Kainaz Karmakar, Harshad Rajadhyaksha

Görsel: Taj Mahal Tea