Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McCann Erickson Istanbul’da değişim rüzgarları…

McCann Erickson Istanbul’da değişim rüzgarları…

Ajans 007‘yi takip ediyor musunuz bilmiyorum, sektörün bu haftaki popüler konularından biri McCann Erickson İstanbul‘du.

McCann Erickson İstanbul, büyük bir yapılanma içinde.

Son 1-2 senedir reklam sektöründe departman bazında dijital bölümler açmak ya da bir dijital ajans ile birlleşme planları pek popüler. Bu konuda 2 sene önce ilk adımı atanlardan biri olan McCann, bünyesinde Digital McCann‘i açmıştı.

Süreç içinde markaların ihtiyaçları değişince tabi ki ajanslarında değişime ihtiyacı oluyor.

41?29!
, C-Section gibi başarılı işler yapan dijital reklam ajansları minik minik BTL ve ATL işlerini yapmaya başlarken, reklam ajansları da daha dijital dünyaya hakim olma işine soyunuyor.

McCann Erickson İstanbul yeni yapılanma dedik…
Peki nedir bu yapılanma…

McCann Erickson İstanbul, offline – online ayırımı yapmadan müşterilerine hizmet verme sistemine geçiyor.

Yani daha açık hali Digital McCann – McCann Erickson İstanbul ayrımı kalkıyor, müşteri ekibinden kreatif ekibe kadar tüm reklam ajansı dijital işlere da hakim hale gelecek şekilde yapılanıyor. Artık bir markanın tüm stratejisi dijital ayağı dahil aynı kreatif ve müşteri ekibinden çıkar hale geliyor.

BOMBA TRANSFERLER

Kreatif ve müşteri departmanları yeni strayejiye göre şekillenirken ajansın en bomba transferi TBWA’deyken bir hayli adını duyduğumuz, işlerine ailecek hasta olduğumuz Gökhan Yücel‘in (bigucan ismi bolar zortar) McCann Erickson İstanbul ailesine pazartesi katılmasıydı.

Bu kısımda Sezyum‘un FriendFeed‘deki şu yorumunu eklemek istiyorum, benim tüm hislerimi anlatıyor yorumu ile…

–> Arkadaşlar bu zamana kadar çalıştığımız herkese laf ettik. Görgüsüz dedik, cahil dedik, parça – cingıl manyağı dedik, vizyonsuz dedik, artık iş skinde degil tekneyle gezme peşinde dedik, şimdilerle çocuğuyla ilgileniyo acansı sallamıyo, ödül budalası, işi gücü ödül, düzgün başka bi şey yapmıyor dedik, sevemedik. Sonunda bunların hiçbirini şu ana kadar söylemediğim bi insan cd konumunda, hem de McCann gibi büyük bir ajansta işe başlıyor. Bu zamana kadar reklam sektöründe hep kötüler kazandı. Belki de şimdi ilk kez iyiler kazacak. Çok mutluyum. –
sezyum

Gökhan harici başka bir transferde yine Bigumigu’da işlerini haber yaptığımız Örgüt Çaylı‘nın (sessiz bigucan orgutcaylı) artık McCann’de olması.

(Daha gelişmeler yolda, onlar gelince bilgi vereceğim, şu anlık merakta bırakıyorum başka isimler konusunda)

Evet bu özetten sonra bunu neden haber yaptım, onu açıklıyım 🙂

Pazartesi itibari ile bendeniz ‘Aygül Pembecioğlu‘ da ajans hayatına geri dönmeye ikna edildim * *.

Şu anlık 3 ay diye başladığım bu değişim sürecinde yeni sistemin yaratılmasında destek kuvvet olarak bende ‘proje direktörü’ olarak danışmanlık yapıyorum.

Zor ama heyecanlı bir süreç. *Yolumuz açık olsun* diyip, gelişmeleri artık 2 – 3 ay sonra çıkaracağımız işlerden takip edersiniz diyim 🙂

Not: beyinlerimizin çalışmasında yardımı olması açısından çiçek böcek göndermek isteyenler lütfen çikolata göndersin 😀

McCann Erickson Istanbul
Buyukdere Cad. Ecza Sok. No:6 Levent- Istanbul, Turkey.